mamaplus

Cumpărați femeilor 1 kg de mere, în loc de flori! Mesajul disperat al agricultorilor

-
//
01.03.2019

Câțiva agricultori din țara noastră se plâng că nu au unde-și vinde roada. O tânără s-a filmat într-un video și a cerut ajutorul oamenilor.

mamaplus

Aceasta le-a spus bărbaților că în loc de flori, să le cumpere femeilor de 1 și 8 martie, câte 1 kg de mere și struguri și astfel să le ofere o mână de ajutor, transmite Protv.md.

"- Prieteni, agricultura în Republica Moldova trece printr-o periodă de criză. Depozitele din Moldova sunt pline cu mere și struguri. Este o situație foarte și foarte gravă. Atât eu cât și colegii mei producători de mere venim cu un mesaj către dumnevoastră.

Hai în luna martie să dăm dovadă de solidaritate și să renunțăm la consumul de citrice scumpe și să consumăm strugurii și merele din Republica Moldova. Este un mesaj care vine din suflet. Vă îndemn pe toți. Bărbații la 1 martie, 8 martie în loc de flori cumpărați-le doamnelor dvs. 1 kg de mere.

Este o situație generalizată în condițiile în care piața din Ucraina, Rusia, România este blocată și nu putem exporta spre țările și piețele externe. Vă rog mult în prag de primăvară să fim solidari și să ne alăturăm în campania lansată de noi tinerii agricultori, să consumăm local. Dați-ne vă rog o șansă să facem agricultura în Republica Moldova."