mamaplus

”Cutia curajului”: un gest de binefacere pentru copiii din spitalele din Moldova

-
//
03.07.2019

Asociația Obștească ”Vitae”, împreună cu fondul de caritate din Rusia ”Club dobreacov” au demarat proiectul special ”Cutia curajului”, care este menit să aducă zâmbete pe fețele copiilor internați în spitalele din țara noastră.

mamaplus

În prima etapă a proiectului, vor fi deschise punctele de colectare a jucăriilor, primul dintre acestea se află în incinta magazinului de caritate de pe strada Alecu Russo, 15 din capitală, iar începând cu săptămâna viitoare donațiile pot fi făcute și în oficiul Proimobil de pe str. Armenească, 28.

"Cutia curajului" reprezintă o boxă cu jucării, care va fi instalată în cabinetul de proceduri. Astfel, la finalul procedurilor dureroase și neplăcute, fiecare copil internat se va simți supererou, pentru că va primi o jucărie cadou.

”Noi visăm ca asemenea cutii să apară în toate spitalele mari pentru copiii din Moldova. Prima cutie va apărea în Spitalul clinic Republican pentru copii "Emilian Coțaga", în secția Arsuri.”, susțin reprezentații Asociației Obștești ”Vitae”.

Potrivit organizatorilor, jucăriile aduse de donatori trebuie să fie noi, pentru că micuții bolnavi au imunitatea scăzută. Sunt binevenite următoarele tipuri de jucării și jocuri: mașinuțe, constructoare mici, zornăitoare, puzzle, păpuși, cărți de citit și de colorat, creioane colorate, markere și altele. Totodată, nu sunt potrivite jucăriile moi, ascuțite sau periculoase pentru sănătatea copiilor.

Pe lângă centrele de colectare a jucăriilor, donatorii interesați pot să contacteze organizatorii printr-un mesaj privat AICI, astfel încât o echipă de voluntari va prelua jucăriile oferite sub formă de donație. La fel, pot fi organizate și puncte de colectare în oficii sau curți, doar cu anunțarea prealabilă a membrilor asociației.

Împreună putem fi mai buni!

Sursa: MamaPlus.MD