mamaplus

Detalii despre starea Sabrinei Rău, fetița care a suportat săptămâna trecută un transplant de ficat

-
//
20.02.2019

Fetiţa care a suportat săptămâna trecută un transplant de ficat şi-a revenit după operaţie şi este conştientă. Potrivit medicilor, starea Sabrinei Rău rămâne gravă, dar satisfăcătoare.

Pacienta este internată în secția Terapie Intensivă, unde urmează să stea până la recuperare. Mama copilei de nouă ani spune că au fost clipe când credea că fiica ei nu mai are nici o şansă. S-a întâmplat mai ales după ce medicii i-au diagnosticat copilul cu insuficienţă hepatică.

Modul în care s-au mobilizat oamenii să o ajute financiar, dar şi gestul donatorului, un bărbat care s-a oferit să doneze o parte din ficatul său, au făcut-o să creadă în minuni.

Cel care i-a oferit Sabrinei o şansă la viaţă a aflat povestea ei de pe reţelele de socializare şi a luat decizia după ce rudele copilei au refuzat să o ajute. Acesta are acasă doi copii şi este singurul care muncește în familie, soția sa fiind casnică. 

Intervenția chirurgicală a fost efectuată miercurea trecută şi a durat peste șapte ore, timp în care o echipă din zeci de medici din Republica Moldova şi România au depus tot efortul pentru a o salva pe Sabrina. 

„Pentru noi a fost ceva în premieră și destul de laborios. A decurs conform planului pe care noi am reușit să-l stabilim cât de cât pre-operator, pentru că vă dați seama că a fost pentru prima dată”, a spus șefa secției Anestezie și Terapie Intensivă, Vera Dogotari.

Pentru Sabrina urmează acum o perioadă lungă de recuperare. Cei care doresc să o sprijine financiar pentru a-şi putea continua tratamentul pot transfera bani aici: https://www.facebook.com/donate/243146616453832/?fundraiser_source=external_url sau prin paypal: cristina.mastac@yahoo.com.

Sursa