Detalii îngrozitoare în cazul fetiţei bătute cu cruzime de bunică

Detalii îngrozitoare în cazul fetiţei bătute cu cruzime de bunică

-
//
13.02.2018

O fetiţă de un an și jumătate a fost internată în stare gravă la spital după ce a fost bătută crunt de bunica sa vitregă. 

Detalii îngrozitoare în cazul fetiţei bătute cu cruzime de bunică

Copila a ajuns în grija medicilor cu traumatism cranio-cerebral, comoţie cerebrală și cu vînătăi pe față. Cazul a avut loc noaptea trecută în raionul Sîngerei.

Mama micuţei trăieşte în concubinaj cu fiul agresoarei şi venise la ea în vizită. A lăsat fetiţa şi pe fratele ei de trei ani în grija femeii şi a mers pînă la magazin.

„Dau să deschid poarta şi aud că fetiţa răcneşte. Tot o fugă în casă, dar mama soţului stătea lîngă capul fetiţei şi i-a pus plapuma nu pe toată faţa, dar pe jumătate şi îi dădea biberonul cu lapte să bea. Eu am venit şi am găsit-o în stare de şoc. Băiatul tremura, plîngea şi ea nu avea aer. Eu zic, Nichita cine a bătut-o pe sora ta? Da el a zis că bunica. L-am întrebat dacă nu are şi el urme şi mi-a arătat la picior şi obraz”, a declarat mama bebeluşului, Tatiana Chiţan.

Concubinul şi mama lui erau în stare de ebrietate, deoarece au consumat alcool, împreună cu nişte oaspeţi.

„Eu tocmai am intrat în casă, am văzut că copilul e în aşa stare şi am chemat salvarea. Am sunat într-o fugă, dar mama soacră îmi spune să nu sun, că ei nu-i trebuie salvare, nici probleme, să mă duc la mine în sat şi să chem”, a declarat mama copilei.

Fetiţa a fost internată la reanimare, la spitalul din Sîngerei.

„Fetița era în stare gravă. Copilul era foarte agitat. Este o versiune că copilul a căzut de pe pat. Însă, după caracterul traumelor, cam e suspectă versiunea dată”, a spus medicul Ana Curchi.

Şocaţi de ceea ce au văzut, medicii au alertat poliţia.

„Revenind acasă, au găsit fetița plîngînd și avea vînătăi pe față. Întrebînd-o pe bunică ce s-a întîmplat, nu a putut da explicații. Cazul se cercetează și circumstanțele se stabilesc", a spus ofiţerul de presă IP Sîngerei, Lilia Harea.

Deşi iniţial bunica a negat că ar fi bătut fetiţa, ulterior a recunoscut, dar spune că a făcut-o din întîmplare.

„Eu pur şi simplu întîmplător am lovit-o, n-am vrut s-o lovesc, da a ieșit întîmplător. – Cu palma, cu ce aţi lovit-o? – Da, cu palma am lovit-o, n-am lovit-o cu nimic aşa. Eu îmi cer iertare de mii de ori pentru că n-am vrut să iasă așa”, a spus bunica fetiţei, Lilia Moldovanu.

Asistentul social din localitate spune ca femeia se află demult la evidenţă. Nici ea, nici fiul ei nu lucrează nicăieri.

„Familia este socialmente vulnerabilă. Doamna Lilia este şomeră, fiul ei este recent eliberat din detenţie şi, la fel, este şomer. Face abuz de băuturi alcoolice sistematic", a declarat asistenta socială Marcela Criciman.

Poliţia a intentat un dosar penal pentru violenţă în familie.

Dacă îi va fi demonstrată vinovăția, femeia riscă pînă la trei ani de închisoare.

Sursa: publika.md