Doi copii s-au intoxicat cu medicamente

Doi copii s-au intoxicat cu medicamente

-
//
15.03.2018

Fiți atenți unde lăsați medicamentele. În ultimele 24 de ore, 2 copii cu vârstele cuprinse între doi și trei ani s-au intoxicat cu pastile, potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

Doi copii s-au intoxicat cu medicamente

Intoxicațiile au fost accidentale, pastilele fiind plasate în loc accesibil pentru copii. Acestea erau destinate pentru a fi utilizate în cazul maladiilor cardiace. Copiii au primit îngrijirile medicale corespunzătoare la etapa de prespital și ulterior au fost transportați în unitățile de primire urgență ale spitalelor raionale. Intoxicațiile la copii s-au înregistrat în raioanele Drochia și Dondușeni.

În aceiași perioadă au fost înregistrate ale două cazuri de intoxicații cu medicamente la adulți. De asemenea, în ultimele 24 de ore, echipele de asistență medicală urgentă au asistat două nașteri în condiții de prespital, în raioanele Nisporeni și Fălești, care au decurs fără complicații. Lăuzele și nou-născuții au fost transportați la maternitate pentru îngrijiri post-partum.

Sursa: tv8.md