Doua saptamini de vacanta pentru elevi, in perioada sarbatorilor de iarna

Doua saptamini de vacanta pentru elevi, in perioada sarbatorilor de iarna

-
//
20.12.2013

Doua saptamini de vacanta pentru elevi, in perioada sarbatorilor de iarna

În perioada sărbătorilor de iarnă elevii se vor odihni timp de două săptămîni. Autoritatile au anuntat că vacanța de iarnă va începe pe 25 de decembrie curent și va dura pînă pe 9 ianuarie anul viitor.

În această perioada fiecare insitituţie de invăţământ va organiza manifestări culturale în ajun de Crăciun. Totusi, Şefa Direcţiei generale învăţămînt, tineret şi sport, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, a declarat in cadrul sedintei Primariei că va emite un ordin prin care va interzice mesele festive organizate de părinţi. Asta pentru ca deseori nu se respectă condiţiile igienice.

În toamna anului curent Ministerul Educației a scurtat vacanțele de toamnă și primăvară ale elevilor, din moment ce în acest an majoritatea sărbătorilor naționale vor fi sărbătorite în zile lucrătoare, ceea ce presupune scurtarea timpului alocat activităţilor didactice.

Astfel, vacanța de toamnă a fost scurtată cu 3 zile, iar cea de primăvară cu două zile. În această toamnă, elevii s-au odihnit între 31 octombrie şi 3 noiembrie. La primăvară elevii vor avea zile de odihna  între 7 şi 11 martie. Neschimbată a rămas doar durata vacanţelor de Paşte şi de Crăciun. Potrivit Ministerului Educatiei, durata vacanțelor a fost modificată pentru a racorda Planul-cadru la Legea Învățămîntului.