Cea mai mare lecție deschisă de bune maniere

Cea mai mare lecție deschisă de bune maniere

-
//
02.10.2014

Prima și cea mai mare lecție deschisă de bune maniere a avut loc sâmbătă, 27 septembrie. Un eveniment unic, organizat special pentru părinți și bunici – cei care sunt direct implicați în educația corectă a copiilor. Respectarea regulilor de bune maniere, educarea unui copil în stilul bunelor maniere este o reușită garantată în viitorul lui.

“Am așteptat-o cu cea mai mare bucurie, am gândit-o cu cei mai buni profesioniști și am reușit să avem în sală 400 de persoane timp de trei ore și jumătate. Suntem foarte fericiți că ideea noastră a avut un răsunet atât de larg, că am avut o sală plină de lume bună, dornică de a cunoaște mai multe tehnici, modalități de educație a copiilor. Apreciez oamenii bine organizați și politicoși, care-și respectă cu sfințenie cuvântul, copiii manierați care știu a spune, te rog frumos și mulțumesc. De aceea, cea mai mare investiție este în dezvoltarea unei personalități puternice, sănătoase și sigură pe sine”, a menționat Dorina Arsene, directorul centrului ABeZe.

Cea mai mare lecție deschisă de bune maniere s-a bazat pe oferirea celor mai utile sfaturi pentru o educație corectă, în stilul bunelor maniere, într-o armonie permanentă de la cei mai buni specialiști în domeniu. “O educație corectă presupune să petreci împreună cu copilul tău cel puțin o oră pe zi, dar să te dedici în totalitate, să comunici cu el, să te joci, să desenezi”, a specificat psihologul Lilia Maximenco.

Printre invitații speciali ai evenimentului se numără Valentina Chicu, șefa direcției învățământului preuniversitar de la Ministerul Educației, dnei Tatiana Tverdohleb, șefa Direcției generale educație tineret și sport a primăriei mun. Chișinău, care au amintit părinților că doar ei sunt responsabili de toate faptele copiilor lor, aceștia vor imita cu precizie ceea ce văd în familie, respectul, comportamentul.

Actrița Daniela Burlaca, prima profesoară de Arta vorbirii de la Centrul ABeZe, preotul Octavian Moșin, parohul bisericii “Întâmpinarea Domnului”, USM, pediatrului Irina Popov au vorbit exemplificând cazuri simple, dar reale despre importanța unei dicții plăcute, a unui vocabular select, dar și despre dificultățile cu care se confruntă părinții la diferite vârste și cum ar trebui tratate aceste perioade. 

Partenerii evenimentului sunt: spitalul internațional Medpark, rețeaua de magazine Green Hills și restaurantului Sala de Aur.

Sunt foarte recunoscătoare și le mulțumesc partenerilor media: ziarul Timpul, apropomagazin, trustul Realitatea, postul național de TV, Moldova1, revistele pentru femei, pentruea.md, unica.md, alllady.md, thewomen.md, mamaplus.md, revistele diez.md, everydayjournalism.md, elegant.md, zugo.md, moldova.org, fashionguid.md, promotime.md.