Curs educaţional pentru conştientizarea importanţei igieniei orale pentru viitoarele mămicii

Curs educaţional pentru conştientizarea importanţei igieniei orale pentru viitoarele mămicii

-
//
26.03.2015

Cu toţii ştim cât de importantă este îngrijirea corectă a dinţilor, gingiilor şi a întregii cavităţi bucale. Mai ales că aceasta este condiţia esenţială care ne asigură un zâmbet frumos. Sănătatea orală este cea care revine mai mult ca niciodată în atenţia populaţiei la data de 20 martie, atunci când este marcată Ziua Mondială a Sănătăţii Orale.

Cu această ocazie, într-un local din capitală a avut loc un  curs educaţional pentru conştientizarea importanţei igieniei orale pentru viitoarele mămicii.

Evenimentul a fost organizat cu scopul informării cu privire la necesitatea îngrijirii adecvate a cavității bucale în perioada prenatală. Prin această acțiune organizatorii și-au propus să facă un apel public la ameliorarea sănătății orale prin adaptarea unor obiceiurii benefice în special în familie , dar și la nivelul comunității.

Femeile însărcinate le-au fost puse la dispoziție mai multe detalii despre normele de igienă orală, dar și despre consecințele nefaste asupra organismului pe care le poate avea nerespectarea lor.

Ziua Mondială a Sănătății Orale este organizată pentru al doilea an consecutiv la noi în țară de către Asociația Stomatologilor din Republica Moldova.