mamaplus

Designerii autohtoni și-au prezentat noile colecții la Moldova Fashion Days SS'19. Cum a fost la eveniment!

-
//
27.03.2019

În weekendul trecut, pe 23 și 24 martie, Chișinăul a fost gazda celui mai stilat eveniment al sezonului, Moldova Fashion Days SS'19, care a adunat toată spuma societății în showroom-ul Jaguar Land Rover. Interpreții, oamenii de afaceri, politicienii, jurnaliștii, bloggerii, dar și toate persoanele pasionate de modă, au îmbrăcat cele mai frumoase ținute din garderobă, și-au lăsat toate grijile acasă și au venit să admire și să se inspire din cele mai noi creații ale designerilor autohtoni.

mamaplus

Timp de 2 zile, circa 40 de creatori și-au prezentat colecțiile la care au muncit zile și nopți la rând în atelier. Aceștia au fost extrem de inspirați, iar rezultatul spectaculos a putut fi văzut pe podium. Designerii au ținut cont de ultimele tendințe în materie de fashion, dar nu au ezitat să-și lase și propriile amprente pe fiecare ținută. Aceștia au optat pentru stofe naturale, de cea mai înaltă calitate și au ales culorile în vogă, cum ar fi living coral, nuanțele pastelate, cele cărămizii, non culorile alb și negru. De asemenea, creatorii DININIMĂ au pus mare accent pe detalii: dantela, plasa, gulerașele feminine, pălăriile și torbele eco sunt doar câteva dintre ele.

Invitații au fost plăcut surprinși de colecțiile pe care le-au văzut pe podium.

“Sunt pentru prima dată la acest eveniment si a depășit măsura așteptărilor mele. Totul a fost foarte bine organizat și pus la punct. Am avut parte de niște colecții inspiraționale, ba mai mult am și pus deja ochiul pe câteva ținute pe care doresc să le achiziționez. Pot afirma cu siguranță că avem cu ce ne mândri și port cu demnitate orice ținută made in Moldova”, a declarat bloggerița Olivia Manoli.

“Mi-a plăcut mult prezentarea. Brandul Nicole Storm, ca de fiecare dată, reușește să impresioneze cu ținutele sale feminine și elegante. O'Blanc Memories, la fel. Costumele de fiecare zi, chiar dacă sunt mai sport, sunt destul de chic și stilate. Mi-a plăcut Privilege, i-am văzut pentru prima dată, au ținute pe care eu le-aș purta cu siguranță. Brandurile noastre au crescut foarte mult în ultimii ani și e îmbucurător faptul că a devenit o mândrie să porți haine made in Moldova”, a adăugat prezentatoarea TV, Rodica Rusu Eșanu.

“Acum 5 ani nici nu se știa de haine create în Moldova, cu toate că ele existau. Iată că Moldova Fashion Days a reușit să ridice industria modei din țara noastră la alt nivel. Este unul dintre cele mai așteptate evenimente atât din primăvară, cât și în toamnă și mă bucur că femeile au început să poarte haine made in Moldova”, a menționat prezentatoarea TV, Lilu.

mamaplus

În premieră, în cadrul show-ului de modă, au defilat atât modele profesioniste, cât și 10 tinere amatoare. Proiectul ”Fii model pentru o zi” le-a oferit șansa doritoarelor să defileze pe cel mai important podium din Moldova.

De asemenea, în acest an, la Moldova Fashion Days și-au făcut debutul 9 designeri.

“Este un eveniment foarte bun pentru promovarea brandurilor autohtone și o pistă de lansare pentru designerii noi, care încă nu și-au creat un nume. Mă bucur că aceștia sunt susținuți și urcă pe podium alături de creatorii cunoscuți”, a declarat stilista Xenia Bugneac.

În cadrul show-ului de modă, ambasadoarelor digitale au ales cele mai stilate ținute DININIMĂ din rândul invitaților. Astfel, s-au ales cu premii și titlul de “Style Icon” următoarele persoane: Larisa Jitari, Elena Fridor, Maria Cravcenco, Nicoleta Munteanu, Maria Iurskaya, Doina Stratan, Olga Țapordei, Nadia Darie, Alina Lisnic, Vladislav Papanaga, Marina Tulbalar, Cristina Harea, Cornelia Ștefăneț, Angela Furtuna, Olesea Chirică, Stela Jemna, Ludmila Vorozțova, Tatiana Durleștean, Valentina Alexa și Daniela Turculeț.

10 designeri de accesorii de la ZIPhouse și-au prezentat colecțiile la Pop-Up Shop, de unde invitații au avut ocazia să-și achiziționeze bijuteriile și accesoriile preferate.

mamaplus

Și în acest an, organizatorii Moldova Fashion Days au optat pentru un decor deosebit, de această dată în stil jungle, care i-a impresionat pe oaspeții evenimentului. De asemenea, cei prezenți au rămas mulțumiți de organizarea pe blocuri a evenimentului.

“Evenimentele DININIMĂ sunt întotdeauna foarte bine organizate și originale ca și concept” , a declarat jurnalista Cristina Gurez.

Atmosfera relaxantă s-a datorat și partenerilor evenimentului, care le-au pregătit oaspeților băuturi selecte, gustări sănătoase, surprize și premii generoase.

“Îmi place ceea ce văd, îmi place lumea, e o atmosferă faină și tare relaxantă aici”, a menționat femeia de afaceri Olga Țapordei.

Persoanele publice de la noi ne-au asigurat că poartă cu mare mândrie creațiile designerilor autohtoni.

“Port ținute DININIMĂ practic în fiecare zi, pentru că colaborez cu brandurile autohtone. Am ținute de la fiecare, dar printre preferații mei sunt Georgette, Nicole Storm, Evadeya”, a declarat prezentatoarea TV, Lilu.

“Am în garderobă majoritatea brandurilor autohtone: Latiana, Nicole Storm, Katea Gri, Sekana, Georgette și multe altele”, a adăugat femeia de afaceri Veronica Vizant.

“Am foarte multe ținute autohtone, și astăzi port ținuta unui designer de la noi. Îmi plac mult creațiile Katea Gri, Sekana, Kupers”, a menționat femeia de afaceri Olga Țapordei.

Amintim că Moldova Fashion Days este organizat de APIUS (Asociația Patronală din Industria Ușoară) și DININIMĂ, sub egida Invest Moldova și este susținut de partenerii strategicii USAID, Sweden Sverige și UKaid. Partenerul de organizare al MFD este Berlizzo Events.