mamaplus

În Moldova se va desfășura Săptămâna Mondială a Alăptării

-
//
22.07.2019

În perioada 1-7 august 2019, Republica Moldova, alături de alte 175 de țări din lume, marchează Săptămâna Mondială a Alăptării, pentru a încuraja alăptarea şi, respectiv, pentru a îmbunătăţi starea de sănătate a copiilor din întreaga lume.

mamaplus

Evenimentul se va desfășura sub sloganul „Susținem alăptarea împreună” și este o ocazie oportună de a promova laptele matern ca fiind singurul aliment ce satisface nevoile de creștere și dezvoltare a copilului.

În Republica Moldova, conform datelor statistice, în anul 2015, 92,4% dintre toți copiii nou-născuți au fost alăptați până la 3 luni, 84,8% de copii - până la 6 luni și până la 1 an această cifră constituie 71,8% din numărul total de copii.

Alăptarea este o piatră de temelie a supraviețuirii și sănătății copilului, este cea mai bună modalitate de a oferi nou născuţilor hrana necesară pentru creştere şi dezvoltare.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii și UNICEF recomandă alăptarea exclusivă a copilului până la 6 luni şi continuarea alăptării cu introducerea treptată a alimentaţiei complimentare până la doi ani şi mai mult.

Sursa: msmps.gov.md