Primul eveniment caritabil de modă din Republica Moldova, DARE Social Fashion Show

Primul eveniment caritabil de modă din Republica Moldova, DARE Social Fashion Show

-
//
18.08.2014

La Chişinău a avut loc sâmbătă seara evenimentul caritabil DARE Social Fashion Show, dedicat femeilor cu deficienţe locomotorii şi boli incurabile. La acest eveniment a fost prezent prim-ministrul Iurie Leancă.

În cadrul DARE Social Fashion Show, 18 femei cu nevoi speciale au defilat pe scenă în creaţiile vestimentare realizate de o echipă de tineri designeri moldoveni.

Accesul la eveniment a fost contra plată. Premierul Iurie Leancă a cumpărat un bilet, Ambasador DARE, şi astfel, şi-a adus contribuţia la realizarea viselor protagonistelor evenimentului. De asemenea, a primit o brăţară handmade şi o insignă DARE, se spune într-un comunicat al Guvernului.

„Aceste doamne sunt o inspiraţie şi un model de viaţă pentru noi toţi ca să schimbăm lucrurile spre bine. Mă bucur că suntem într-un proces de transformare”,  a declarat Iurie Leancă.  

Potrivit organizatorilor, toate fondurile colectate în urma vânzării biletelor vor fi orientate către îndeplinirea viselor modelelor DARE, care constau în achitarea taxelor de şcolarizare pentru continuarea sau aprofundarea studiilor, plata pentru tratament şi integrare profesională pe piaţa muncii.

Fondatoarea proiectului, Nati Vozian, susţine că prin acest eveniment şi-a propus să producă o schimbare în societate şi să aducă în prim plan frumuseţea şi unicitatea femeilor cu nevoi speciale. „Frumuseţea nu poate fi umbrită de dizabilitate, vreau să privim dincolo de aparenţe şi să le oferim o societate mai deschisă, tolerantă şi europeană”, a declarat Nati Vozian.

Proiectul social, DARE Social Fashion Show, realizat în premieră în Republica Moldova, a adunat peste 400 de invitaţi.