mamaplus.md

Probleme în cuplu? Vino alături de partenerul tău la workshop-ul “Ține-mă strâns în brațe”

-
//
06.11.2018

Ţine-mă strâns în braţe® este un program educaţional dezvoltat iniţial în Canada de dr. Susan Johnson, axat pe teoria și pe practica Terapiei centrate pe emoţii. Pe 8 și 9 decembrie, la Chișinău va fi organizat un workshop la aceeași temă, care va fi moderat de Simona HERB – coordonator proiect, terapeut, superizor și unicul trainer român acreditat internațional, Terapia centrată pe emoții.

mamaplus.md

„M-am regăsit şi mi-am înţeles misiunea în psihoterapie, ramura în care m-am format şi în care profesez în prezent. Sunt psihoterapeut sistemic de cuplu şi familie. Este o specializare care se potriveşte cu calităţile ce mă definesc: empatie, comunicativitate, toleranţă şi iubire faţă de oameni. M-am specializat în Statele Unite ale Americii în psihoterapia centrată pe emoţii sub îndrumarea extraordinară a Dr. Sue Johnson”, a declarat Simona HERB.

Terapia de cuplu centrată pe emoții reprezintă o nouă ştiinţă completă a iubirii romantice şi a relaţiei. Această terapie ajută 7 din 10 cupluri care experimentează dificultăți să îşi refacă relaţia.

Workshopul vă propune prezentarea și experimentarea celor mai bune tehnici pentru a sonda lumea emoțională, care se activează când relaționăm cu cei pe care îi iubim.

mamaplus.md

Iata pe ce planuri veți vedea ÎMBUNĂTĂȚIRI:

  • sănătatea fizică, în special sistemul imunitar și sănătatea inimii noastre
  • vom fi mai puțin vulnerabili față de depresie sau anxietate
  • vom fi mai deschiși față de partenerul de viață
  • devenim părinți mai buni, învățându-i pe copiii noștri o metodă pozitivă de a gestiona emoțiile și de a se conecta cu ceilalți
  • vom ști „să citim” anumite comportamente nedorite la copii prin „lupa” emoțiilor vizibile și ascunse, astfel reușind să le reducem incidența
  • devenim mai liberi, mai puternici și mai încrezători în forțele proprii
  • vom accepta despărțirile inerente cu mai puțină suferință.
mamaplus.md

În cadrul workshop-ului, cuplurile participante (formare din cel puțin un partener terapeut/psiholog) vor avea ocazia să experimenteze principiile terapiei centrate pe emoții și să se reconecteze într-un cadru intim și securizat, desprinși de problemele cotidiene.

Programul are o durată de 15 ore, care va fi împărțit pe module, în cele două zile de workshop. În fiecare modul vei învăța despre:

  • Înțelegerea iubirii și a atașamentului – obiectivul acestui modul este de a creiona un model al iubirii romantice și al relației.
  • Cum iubirea poate să o ia pe căi greșite: demonii comunicării – vom evidenția în acest modul cum intrăm în cicluri negative de certuri, conflicte, dialoguri care nu funcționează.
  • Să găsim punctele sensibile în demonii dialogurilor – vom afla care sunt momentele centrale și indicatorii care apar atunci când partenerii intră în conflict.

Parcurgerea primelor 3 teme are drept scop eliminarea tensiunii din relație și pregătește cuplul pentru un nou tip de comunicare, care construiește și consolidează legătura emoțională dintre ei.

Pentru mai multe detalii, accesați pagina de facebook a evenimentului!