Vino să celebrăm împreună Ziua Portului Popular și să reînviem tradițiile neamului nostru!

Vino să celebrăm împreună Ziua Portului Popular și să reînviem tradițiile neamului nostru!

-
//
31.05.2018

În dorința de a omagia tradițiile și obiceiurile autohtone, Shopping Malldova îți propune să faci o călătorie în timp! În ajunul Zilei Naționale a Portului Popular, între 5 și 15 iunie, centrul comercial va găzdui o expoziție de costume tradiționale, ce va pune în valoare bogăția artei populare, devenită în timp sursă de inspirație pentru marile case de modă.

Vino să celebrăm împreună Ziua Portului Popular și să reînviem tradițiile neamului nostru!

Cele 15 exponate vor încânta privirile vizitatorilor prin frumusețea, diversitatea motivelor brodate, dar și prin măiestria cu care au fost executate ornamentele. Straiele naționale și lada cu zestre a bunicii vor putea fi admirate în tradiționala Casa Mare, care va fi improvizată la parterul centrului comercial. Din decor nu vor lipsi nici elementele rustice ale unei curți țărănești: gardul din nuiele, baloții de paie și uneltele folosite de țărani în viața de zi cu zi.

Vino pe 5 iunie, începând cu ora 18:00, să te bucuri de atmosfera autentică și decorul rustic, care vor prinde viață grație unui program artistic din care nu vor lipsi cântecele și dansurile populare. Fetele și flăcăii din ansamblul „Joc” vor încinge hore, iar orchestra Filarmoncii Naționale „Serghei Lunchevici” îi va încânta pe cei prezenți cu acorduri duioase de nai, vioară, acordeon, contrabas, trompetă, țambal și fluier.

Și după cum se obișnuiește la curțile gospodarilor, oaspeții vor fi poftiți să guste din tradiționalele plăcinte moldovenești. Vizitatorii vor avea șansa să plece acasă cu cadouri, participând la o tombolă, care va pune la bătaie trei valize pentru călătorii.

Începând cu 5 iunie, celebrează tradițiile neamului nostru alături de Shopping Malldova!