mamaplus.md

Familia regală a decorat Palatul Buckingham de sărbătoare

-
//
07.12.2018

Palatul Buckingham a fost împodobit de sărbătoare, iar familia regală a postat deja un filmuleț unde se pot vedea brăduții și luminițele ce prevestesc Crăciunul. 

mamaplus.md

Acestea diferă puțin de stilul american, fiind mai minimaliste, însă dau locului un aer festiv și au fost alese cu mult bun-gust.

Anul acesta, Crăciunul va fi diferit la Palatul Buckingham, pentru că familia regală urmează să se mărească, iar cel mai nou membru al ei, Meghan Markle, este deja invitată de Regină să petreacă sărbătorile alături de viitoarele sale rude. Palatul a fost împodobit de sărbătoare, iar Casa Regală a postat un filmuleț cu decorațiunile, prin care anunță cetățenii britanici: „Crăciunul a sosit la Palatul Buckingham!'. Și cum această sărbătoare e cunoscută în Anglia încă din anul 596 e.n., iar bradul de Crăciun fost popularizat în secolul XIX de Regina Victoria și Prințul Albert, englezii au avut câteva sute de ani bune pentru a rafina această tradiție și a-i da eleganța din zilele noastre.

De altfel, Palatul Buckhingham nu este singura reședință care are un aspect festiv, la sfârșitul lunii noiembrie la Castelul Windsor a fost adus un brad normand înalt de 6 metri, fiecare ramură a sa fiind împodobită cu luminițe albe, conuri de pin și steluțe aurii, în varf tronând tradiționalul îngeraș. Bradul de la Palatul Buckingham, din Sala de marmură, are 4,5 metri, iar la intrarea principală au fost aduși alți doi brăduți, de 3 metri.

Decorațiunile sunt extrem de simple, în evidență ieșind doar beculețele albe și câteva coroane bătute cu pietre colorate, ceea ce nu știrbește cu nimic din frumusețea brazilor. Spre deosebire de stilul american, mult mai încărcat, și pompos, aici s-a mizat pe simplitate și pe minimalism, rezultatul fiind unul extraordinar. În palat există însă și ghirlande din globuri colorate, însă acestea împodobesc balustradele scării principale, în perfectă concordanță cu spațiul înconjurător. Dar mai bine vă lăsăm să urmăriți filmulețul și să ne spuneți ce stil preferați: pe cel american sau pe cel britanic?

Sursa: viva.ro