Fără note la educația fizică – cerința Ministerului Sănătății

Fără note la educația fizică – cerința Ministerului Sănătății

-
//
27.09.2016

Ministerul Sănătății, în frunte cu Ruxanda Glavan, cere Ministerului Educației excluderea notelor la disciplina Educație fizică în instituțiile de învățămînt.

Fără note la educația fizică – cerința Ministerului Sănătății

Cauza acestei cerințe o constituie multiplele scutiri de la această oră, relatează NOI.md.

„Pe parcursul anilor se constată multiple adresări ale părinților cu copii de vîrstă școlară, pentru obținerea certificatelor medicale de eliberare de la orele de educație fizică. Această situație îngrijorează Ministerul Sănătății, ținînd cont de rolul educației pentru sănătate a populației și al promovării modului de viață sănătos”, se menționează în demersul Ministerului Sănătății adresat Ministerului Educației.

Potrivit Ministerului Sănătății, în urma unor evaluări s-a constat că motivul adresărilor pentru obținerea certificatelor medicale pentru eliberarea elevilor de la orele de educație fizică sînt notele de apreciere a disciplinei școlare Educație fizică.

„Prin urmare, Ministerul Sănătății consideră că aplicarea notelor pentru disciplina școlară educație fizică reprezintă un impediment, care reduce atractivitatea orelor de educație fizică și limitează accesul copiilor la practicarea activității fizice și reducerea comportamentului sedentar”, se mai scrie în demers.

În acest context, Ministerului Educației i s-a cerut examinarea posibilității revizuirii cadrului normativ și excluderea notelor de apreciere a capacităților fizice ale elevilor la disciplina Educație fizică.

Sursa: NOI.md