Grădina Zoologică și cea Botanică au fost închise

Grădina Zoologică și cea Botanică au fost închise

-
//
26.04.2017

Grădina Zoologică și Grădina Botanică au fost închise pentru vizitatori în urma calamităţilor naturale din 20-21 aprilie.

Grădina Zoologică și cea Botanică au fost închise

Solicitat de agenție, vicedirectorul pentru logistică al Grădinii Zoologice, Dumitru Ciobanu, a specificat că instituţia va fi închisă cel puţin 10 zile, timp necesar pentru a înlătura consecinţele ninsorii. El a adăugat că în urma măsurilor luate de angajaţi niciun animal nu a avut de suferit însă au fost afectaţi grav copacii, o serie de voliere, plase, copertine şi piloni decorativi de pe teritoriu. "Pagubele urmează a fi evaluate însă cu siguranţă sînt foarte mari. În prezent la zoo lucrează mai mulţi voluntari care ajută angajaţii să cureţe căile de acces către voliere", a spus Ciobanu.

Şi conducerea Grădinii Botanice a anunţat că va sista accesul vizitatorilor, după ce ninsorile au afectat peste 80 la sută din patrimoniu. Potrivit sursei citate, majoritatea colecțiilor de plante și arbori au fost distruse și există riscul să nu poată fi recuperate. Au avut de suferit în special colecțiile de chiparoși, tuia, magnolii, mesteacăn, coniferele, merii și perii decorativi. Pentru a remedia situaţia, conducerea Grădinii Botanice a făcut demersuri către instituţii similare din mai multe ţări.

La rîndul său, conducerea Parcului Dendrariu a menționat pentru MOLDPRES că parcul a fost redeschis iar angajații înlătură consecințele intemperiei.

Sursa: moldpres.md