mamaplus

Zodia care a primit titlul de „Mama Anului”! Este cea mai bună dintre toate

-
//
18.09.2019

Calitățile de a fi bune mame sunt legate și de zodia în care ne aflăm. Parcurge cu atenție articolul de mai jos pentru a descoperi ce zodie întrunește unele dintre cele mai importante calități necesare pentru o mamă.

mamaplus

Zodia care întotdeauna deține primul loc în privința calităților unei mame ideale este Racul. Iată ce le transformă pe nativele acestei zodii în mame excelente:

Instinctul matern

O femeie Rac va încerca, încă din vremea copilăriei, să-și imagineze cum este să fii mamă. De aceea, adoră să ia în grijă jucării sau animale de companie, pe care să le alinte ca și cum ar fi copiii ei. Ulterior, va începe să se gândească la un nume de copil și nu va ezita să participe la evenimente legate de copii (aniversări, botezuri etc.) sau să se ocupe și de copiii altora. Femeia-Rac iubește să fie însărcinată și de aceea se va bucura de toate momentele sarcinii, având grijă deosebită pentru a aduce pe lume un copil perfect sănătos. Întrucât Racul guvernează zona pieptului, mama-Rac va face tot posibilul să-și alăpteze copilul, pentru cât mai mult timp.

Afecțiunea

Încă de când își va ține copilul în brațe, mama-Rac nu va pierde nicio ocazie din a-l alinta. De altfel, se spune că afecțiunea ei, când este vorba despre copil, nu are limite. Ea nu se teme să și-o exprime totdeauna, chiar și când copiii vor crește și se vor simți jenați de manifestările ei. 

Calmul

Întrucât femeia-Rac este de cele mai multe ori calmă, nu îi va fi greu să fie la fel și după ce va deveni mamă. Nu numai că ea va ști să fie oricând blândă, dar va putea și să-și mențină calmul inclusiv în situații-limită, tensionate. Scopul ei este să-și calmeze cât mai rapid copilul și să-i redea astfel starea de bine.

Sensibilitatea, receptivitatea la nevoile copilului

Femeia-Rac simte pe dată când ceva nu este în regulă cu copilul ei și, de asemenea, încearcă să-i ghicească toate dorințele. Ea vrea să vină mereu în întâmpinarea nevoilor sale și cea mai mare fericire a ei este să știe că i le-a îndeplinit. Niciodată nu vei vedea o mamă-Rac retrăgându-se când este vorba să-i spună un cuvânt bun copilului ei, să-l strângă în brațe sau pur și simplu să-l orienteze.

Dorința de a fi hiperprotectivă

Scopul mamei-Rac este să-și vadă copilul protejat de toate relele lumii. De aceea, va face tot posibilul să-l protejeze, exagerând adesea din acest punct de vedere. Cel mai important este ca mama din această zodie să nu ajungă, din prea multă dragoste, să-și transforme copilul într-unul excesiv de răsfățat, care să nu știe să se descurce singur. Practic, este necesar ca ea să găsească un echilibru între grijă, afecțiune și stabilirea unor limite. 

Capacitatea de a face mai multe lucruri odată

Femeia-Rac nu este speriată că nu va face față multitudinii de sarcini pe care o mamă le are de gestionat, întrucât deține resursele care o ajută să împace atât viața profesională, cât  și viața de familie. Nu este neobișnuit ca o nativă a acestei zodii să fie văzută la serviciu, la cumpărături, la treburile casnice și mai târziu alături de copilul ei, la un eveniment special sau pur și simplu pentru a petrece timpul împreună. 

Prețuirea tradițiilor de familie

Unul dintre obiectivele mamei-Rac este să păstreze cât mai vii tradițiile de familie, străduindu-se să-și învețe și copilul să facă la fel. Ea adoră să se pregătească pentru diferite sărbători sau evenimente de familie, niciodată nu va spune Nu când va fi vorba să participe la așa ceva. Fiind o familistă convinsă, femeia-Rac va face toată viața tot posibilul pentru a-și ține familia unită, pentru a fi sigură că totul merge bine și se strădui să mențină calmul și bună-dispoziția celor dragi. 

Sursa