Lego va lansa primele piese de joc făcute în întregime din plastic obținut din plante

Lego va lansa primele piese de joc făcute în întregime din plastic obținut din plante

-
//
13.03.2018

Lego va lansa în cursul acestui an primele piese de joc făcute în întregime din plastic obținut din trestie de zahăr. Producătorul de jucării danez a anunțat începerea producției pentru o serie de elemente botanice Lego, cum ar fi frunze, tufișuri și copaci, făcute din plastic obținut din plante, care vor fi incluse în seturi Lego cu figurine și cărămizi.

Lego va lansa primele piese de joc făcute în întregime din plastic obținut din plante

Lego și-a luat angajamentul să folosească mai multe materiale sustenabile în produsele lor de bază și ambalaje până în 2030. Producătorul dorește să găsească surse sustenabile pentru materiile prime folosite în jucăriile lor, înlocuind treptat plasticul obținut din petrol cu cel făcut din materiale biologice. Începând cu anul 1963, cărămizile Lego au fost construite dintr-un plastic tare bazat pe petrol numit acrilonitril-butadien-stiren (ABS). Noile piese Lego sunt făcute din polietilenă, un plastic moale, durabil și flexibil. Acesta va fi produs cu etanol extras din trestie de zahăr. Acest bio-plastic poate fi reciclat de multe ori, însă nu este 100% biodegradabil. Doar 1-2% din piesele produse de Lego vor fi făcute din acest material.

Tim Brooks, vice-președinte al responsabilității față de mediu la Lego Group, e explicat că ținta companiei este de a produce toate cărămizile Lego din materiale sustenabile.

„La Lego vrem să avem un impact pozitiv asupra lumii înconjurătoare și muncim din greu să facem jucării de calitate pentru copii folosind materiale sustenabile. Acesta este un mare prim pas pentru angajamentul nostru ambițios de a construi toate cărămizile Lego folosind materiale sustenabile.”

Sursa: green-report.ro