Мeniul grădinițelor din Soroca, Drochia și Rîșcani, îmbogățit cu mere

Мeniul grădinițelor din Soroca, Drochia și Rîșcani, îmbogățit cu mere

-
//
13.10.2016

Meniul celor 10.000 de copii care frecventează grădinițele din Soroca, Drochia și Rîșcani va fi îmbogățit cu mere. În cadrul celei de-a doua etape a Campaniei sociale „Produse autohtone pentru copiii Moldovei”, Ministerul Agriculturii în parteneriat cu producătorii agricoli au donat, în acest sens, circa 20 de tone de mere, a anunțat Ministerul într-un comunicat de presă.

Мeniul grădinițelor din Soroca, Drochia și Rîșcani, îmbogățit cu mere

“Conform calculelor, meniul fiecărui copil va fi îmbogățit cu aproape 2 kg. de mere. În total, fructele vor fi distribuite la 122 de grădinițe, iar cele 20 de centre de plasament din aceste raioane vor beneficia, suplimentar, de o donație de legume, a menționat ministrul Agriculturii, Eduard Grama.

În cadrul primei etape a campaniei sociale, copiii din grădinițele din capitală și de la cinci centre de plasament au beneficiat de o donație de circa 10 tone de fructe şi 500 kg de legume, acestea din urmă fiind destinate doar pentru centrele de plasament.

Campania a demarat în luna august, la inițiativa ministrului Eduard Grama, cu scopul de a stimula consumul de produse autohtone în rîndul copiilor, precum și de a promova producătorii agricoli autohtoni pentru creșterea comerțului pe piața internă. 

Sursa: rtr.md