mamaplus

Ministerul Agriculturii propune ca elevii să fie serviți cu must la școală

-
//
16.09.2019

Conducerea Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului își propune astfel să rezolve problema producătorilor de struguri care se plâng că nu-şi pot realiza recolta în acest an. 

mamaplus

Propunerea ministrului a fost făcută în cadrul unei dezbateri organizate de o comisie parlamentară cu producătorii locali. Iniţiativa ministrului a indignat părinţii care critică dur această iniţiativă. Ei spun că este periculos pentru copii lor, mai ales că acesta conţine, de fapt, şi un procent de alcool. 

"Anul acesta se va face ce s-a făcut şi anul trecut, nu ştiu. Noi trebuie să facem şi o agricultură școlită, cărturară, pentru că s-au acordat subvenţii atât pentru plantare, cât şi pentru plase antigrindină, cât şi pentru soiuri căutate, cât și pentru consultanță și acces pe piață. O să facem must pentru elevi la şcoală, nu ştiu, altceva nu putem să propunem anul acesta", a declarat Georgeta Mincu, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Specialiştii în domeniul sănătăţii avertizează că urmările consumului de must la copii pot fi din cele mai neplăcute. De această părere este fosta şefă a Centrului de Sănătate Publică care precizează că mustul poate provoca grețuri, diaree şi chiar intoxicaţie.

"Ce ţine de must, deja este un concentrat care nu cunoaştem în ce condiţii a fost realizat, este periculos pentru că poate provoca diaree, o iritare a stomacului, un disconfort, iar în unele cazuri poate să agraveze mai multe patologii a tractului gastro-intestinal. Nu ştim în ce stare e şi când ajunge pe masă, atunci când este în proces de fermentare, deja el conţine şi alcool", a menționat Luminița Suveică, nutriţionist.

Sursa: publika.md