mamaplus

O femeie a ajuns în comă după ce a folosit o cremă de față. Ce conținea produsul

-
//
18.09.2019

Locuitoarea orașului american Sacramento a ajuns la spital cu amorțeală în mâini și picioare, dificultăți de vorbire și de mers, toate cauzate de crema de față pe care o folosea de două ori pe zi, de mai mulți ani.

mamaplus

Femeia în vârstă de 47 de ani, mamă a cinci copii, cumpărase crema de la o persoană, aceasta fiind adusă din Mexic. Folosea de mulți ani așa ceva, pentru că i se părea că funcționează mai bine decât oricare altă cremă.

Numai că s-a dovedit că aceasta avea o concentrație foarte mare de mercur. În prezent, femeia este în comă și nu se știe cum va evolua starea ei.

În mod normal, oamenii sunt expuși la mercur prin alimentație, prin intermediul peștelui (mai ales cel de mari dimensiuni) sau crustaceelor. Prin alimentație, nu ajung în organism mai mult de 5 micrograme de mercur pe litru. În organismul femeii s-au găsit 2.630 de micrograme de mercur la litrul de sânge, toxina ajungând inclusiv în creier.

Specialiștii avertizează că mercurul se găsește cel mai adesea în cremele pentru albirea tenului, folosite mai cu seamă de indieni și asiatici, dar nu numai.

Sursa