mamaplus.md

O femeie își poate aminti tot încă de când avea 12 zile

-
//
15.11.2018

Rebecca Sharrock, în vârstă de 29 de ani, s-a născut cu o condiție medicală numită memorie autobiografică superioară, ce îi permite să își amintească absolut toate experiențele din trecut. Prima sa amintire este de când avea 12 zile, când i s-a făcut o fotografie.

mamaplus.md

De asemenea, ea își poate aminti fiecare minut al primei sale zi de naștere, de la „rochia de satin” care îi provoca „mâncărimi”, până la jucăria de pluș Minnie Mouse care a înspăimântat-o.

În timp ce unele amintiri sunt mai prezente ca altele, Rebecca își amintește mereu sentimentele avute, precum gusturile și mirosurile întâlnite de-a lungul vieții.

Mintea sa este plină de amintiri nesfârșite, de la Crăciunurile magice din copilărie, la momentele când era hărțuită la școală.

Tânăra, care este din Brisbane, Australia, a declarat pentru The Mirror:

„Amintirile mele sunt secvențiate, vin într-o ordine cronologică, pe zile și ore”.

„Cea mai veche amintire este de când mi s-a făcut o fotografie pe când aveam 12 zile. Am văzut o fotografie a acelei poze când aveam 12 ani, dar mereu mi-am amintit și vorbeam cu mama mea despre asta când eram mai mică. Ea a fost șocată că îmi punteam aminti și când am văzut fotografia era datată 23 decembrie 1989, când aveam 12 zile”, a povestit Rebecca.

Tânăra este una din cele 60 de persoane din întreaga lume care suferă de memorie autobiografică superioară numită și „super memorie”.

În timp ce amintirile frumoase sunt extraordinare, ea recunoaște că îi este greu să își amintească fiecare detaliu al vieții sale, de la ce haine a purtat, la felul în care s-a simțit când ceva rău sau rușinos s-a întâmplat într-o anume zi.

Memoria sa activă i-a cauzat dureri de cap și insomnii, însă Rebecca a învățat să își reducă la tăcere mintea, cu ajutorul cărților „Harry Potter”.

Acum, ea știe toate cărțile pe de rost și recită din ele în gând pentru a se calma și a adormi.

„Din cauza amintirilor îmi este greu să adorm când este întuneric și liniște deoarece devin distrasă”, a precizat tânăra.

În prezent, Rebecca face terapie și lucrează la modalități de a reprima anumite amintiri dureroase.

Sursa: unica.ro