mamaplus

O fetiţă s-a născut cu sora ei geamănă în propria burtică

-
//
21.03.2019

Itzamara, venită pe lume în data de 22 februarie, prezenta o malformație foarte rar întâlnită. De la primul caz, descris în 1808, medicii au mai avut puține ocazii pentru a studia ceea ce în termeni medicali se numește "Fetus in fetu". Mai precis, copila avea în pântec embrionul bebelușului geamăn. 

 

 

mamaplus

Medicii au băgat-o imediat în sala de operație, pentru a extirpa trupul fără creier și inimă din interiorul ei, iar intervenția a fost un succes. 

Mama copilei, Monica Vega, a declarat că specialiștii au detectat că ceva este în neregulă în luna a șaptea a sarcinii. 

Potrivit The Sun, citat de observator.tv, în pântecul micuței creștea chiar sora ei, care avea totuși cordon ombilical și membre.

Medicii, uluiţi de caz

Doctorul Miguel Parra a declarat că este primul caz de acest gen detectat din timpul sarcinii. "Nu am auzit de așa ceva în toată viața mea. Nu mă așteptam ca așa ceva să se întâmple", a precizat el.

Medicii au decis ca femeia să nască în săptămâna 37, pentru ca fetusul cu malformații să nu mai crească și să afecteze copilul cu șanse la viață.

Micuța a fost internată, după operație, și se află acum în afara oricărui pericol. 

Un astfel de caz are loc la circa 200.000 de sarcini și numai dacă embrionii se divid după cea de-a doua săptămână, situație în care bebelușii se nasc lipiți unul de celălalt. În această speță, specialiștii au stabilit că cei doi embrioni s-au despărțit în cea de-a 17-a zi.