mamaplus

O trotinetă electrică a provocat un incendiu grav în orașul german Munchen

-
//
19.09.2019

Flăcările puternice au cuprins mai multe spații dintr-un bloc locativ. Dacă unii au reușit să se evacueze singuri, alți oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale, din cauza gazelor toxice pe care le-au inhalat.

mamaplus

Poliția germană, investigând cazul, a anunțat că totul s-a întâmplat din cauza unei trotinete electrice, care se afla la etajul doi al clădirii cu nouă etaje. Deși focul s-a răspândit imediat cu viteză, salvatorii au reușit să-l potolească în jumătate de oră.

Potrivit pompierilor, în jur de 90 de persoane au ieșit singuri din clădire, pe când altele 10 au avut nevoie de ajutorul medicilor, prezentând semne de intoxicaţie provocată de inhalarea de gaze.

De menționat că nu e prima dată când trotinetele electrice sunt cauza unui incendiu. Din 15 iunie, poliţia a înregistrat numai la Berlin 74 de accidente în care au fost implicate aceste aparate controversate, în urma cărora 16 persoane au fost rănite grav şi alte 43 de persoane au suferit răni minore. Folosirea trotinetelor electrice a fost legalizată în Germania în luna mai.

Sursa