Psihologii atenţionează părinţii. Tot mai mulţi copii suferă de autism virtual

Psihologii atenţionează părinţii. Tot mai mulţi copii suferă de autism virtual

-
//
08.02.2018

Semnal de alarmă! Psihologii atenţionează părinţii că efectele gadgeturilor asupra copiilor pot fi extrem de grave. Potrivit specialiştilor, tot mai mulţi copii suferă de autism virtual, care este cauzat de faptul că folosesc prea des telefonul sau tableta. Studiile recente arată că cei mai predispuși la această afecţiune sunt micuţii care au până la trei ani. Prin ce se manifestă autismul virtual au aflat colegii noştri de la Prima Oră. 

Psihologii atenţionează părinţii. Tot mai mulţi copii suferă de autism virtual

Autismul virtual este o afecțiune nouă în medicină. Psihologii spun că aceasta se manifestă prin faptul că unii copii ajung să nu mai reacționeze la vocea umană, dezvoltă diferite ticuri sau fac crize atunci când li se interzice ceva.

"Din ce în ce mai mult copiii manifestă un retard emoțional, o retragere din prezent și asta cumva sunt niște simptome, factori care ușor ușor declanșează acel comportament de închidere în sine", a zis psihologul Rodica Rudei.

Afecţiunea este cauzată de folosirea excesivă a tabletelor şi a telefoanelor inteligente, chiar dacă, la prima vedere, acestea par inofensive.

"Pentru că el are saturație de la acest gadget atunci este inevitabil instalarea unor deprinderi care îl vor priva de comunicare și autismul este anume acea tulburare în comportament prin lipsa socializării și lipsa contactului în comunicare cu aproapele", a spus psihologul Rodica Rudei.

Unii părinţi spun că încearcă să îşi ţină copiii departe de gadgeturi.

Datele statistice arată că 90 la sută dintre copiii diagnosticați cu autism au utilizat în exces tableta, telefonul sau calculatorul. Medicii spun că afecţiunea poate fi tratată, dacă este descoperită la timp. Specialiştii afirmă că, în primii trei ani de viaţă, copiii trebuie să petreacă mai mult timp afară, în sânul naturii şi să comunice cât mai des cu semenii lor.