Sâmbăta de parenting conștient: Când copilul este furios? Despre tantrumuri, plâns şi agresivitate

Sâmbăta de parenting conștient: Când copilul este furios? Despre tantrumuri, plâns şi agresivitate

-
//
18.05.2015

În orice relație ne-am afla, avem momente în care ne comportăm inadecvat, suntem supărați sau nu reușim să gestionăm emoțiile pe care le simțim. Creșterea psihică are loc în interiorul nostru și conflictele interioare sunt rezolvate de noi înșine. Însă, de cele mai multe ori reacția celor din jur ne poate oferi sprijin sau ne poate destabiliza și mai mult. 

Sâmbăta de parenting conștient: Când copilul este furios? Despre tantrumuri, plâns şi agresivitate

Pentru copii totul este nou. Stimularea este foarte puternică și capacitatea lor de diseminare a stimulilor relevanți este scăzută. Cu cât aceștia cresc și se dezvoltă, vor invăța să gestioneze situațiile conflictuale, însă au nevoie de un model pozitiv și au nevoie să fie ghidați pentru a deprinde modalități constructive de a rezolva conflicte, de a gestiona emotii puternice, etc.

Furia nu este altceva decât o reacţie la ceea ce e nou, greu de înţeles şi explicat. Furia e un mecanism prin care ne arată că în interiorul lor există un conflict, există un proces de creştere. Chiar dacă de multe ori înțelegem asta, este complicat să acceptăm tot timpul această exprimare emoțională. Nu reușim să avem reacții foarte consecvente, mai mult de atât, nu știm care ar fi reacția adecvată.

Furia copiilor și ceea ce trezește în noi, reprezintă o situație foarte complexă și la acest seminar dorim să vă oferim câteva repere prin care aceste situații să devina din ce în ce mai ușoare.

La atelier vom învăța despre:

  • tantrumurile copiilor și cum le gestionăm. De ce apar și cât sunt de importante.
  • despre plînsul copilului păna la 1 an.
  • somnul copiilor și satisfacerea nevoilor copiilor.
  • agresivitatea copiilor. Cum o gestionăm.

Când: 23 mai, ora 13:00 

Gazdă: ILTC Moldova, str. Petru Rareș nr. 43 

Cum: Pentru a putea participa la eveniment, vă rugăm să completați formularul de înscriere, care il gasiti pe situl organizatorului: http://www.parinticonstienti.com/events/sambata-de-parenting-constient-cand-copilul-este-furios/

Contribuția binevenită este de 150 lei/ persoană. Vă așteptăm!