mamaplus.md

Singura Dioramă Feroviară din Moldova se închide definitiv în decembrie

-
//
10.12.2018

Expoziția celei mai mari diorame feroviare din Republica Moldova își încetează activitatea la sfârșitul lunii decembrie.

mamaplus.md

“Nu putem înțelege care a fost motivul, lipsa de publicitate sau lipsa de interes față de o asemenea expoziție, dar cert este că în țările dezvoltate în care există o asemenea expoziție publică trebuie să îți faci rezervare din timp, altfel nu o poți vizita. Este ultima lună în care îi așteptam și pe cei care nu și-au făcut timp pentru a o vizită, deși știau despre existența expoziției, cât și pe cei care vor afla din această știre despre ea”, au declarat autorii proiectului.

Diorama a necesitat cca 6800 ore de muncă, fiind realizată minuțios de oameni pasionați și răbdători, care au gândit fiecare detaliu cu multă meticulozitate.

Expoziția se întinde pe o suprafață de 70 m2 și include viaducte, gări, zone industriale și de agrement. Toate obiectele sunt confecționate în cele mai mici detalii. Vezi o lume întreagă, vezi cum oamenii așteaptă trenul, care iată-iată trece podul și se apropie de gară. Se creează o adevărată atmosferă de oraș situat în munți.

Acum și cu un program nou de iluminare. Pe machetă se redă apusul și răsăritul soarelui, fenomene ce crează o explozie de culori ce redau o atmosferă feerică în incinta expoziției.

Diorama feroviară este accesibilă de marți până duminică, între orele 11.00 și 20.00.

Intrare: 60 de lei/persoană. Copiii până la 3 ani intră gratuit.

Adresa: str. Vadul lui Vodă, 21/1, et.2.( lângă benzinăria Vento)