mamaplus

Taberele de odihnă vor fi verificate minuțios de către organele de control

-
//
17.07.2019

În contextul intoxicării în masă în tabără „Medic-2”, organele de control vor efectua o verificare minuțioasă tuturor taberelor de odihnă din regiunea Odessa care aparțin Moldovei. 

mamaplus

Acest lucru a fost comunicat de către președintele interimar al administrației publice regionale, Svetlana Șatalova, în cadrul unei ședințe extraordinare a Comisiei regionale pentru securitate tehnogenă și ecologică și situații excepționale pe marginea măsurilor de lichidarea a focarului de infecție intestinală acută în rândul copiilor de la ÎS „Tabără sportivă de sănătate „Medic-2” a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” (or. Chișinău, Republica Moldova), relatează mybusiness.md, cu referire la nikopolnews.net.  

„Am dispus Serviciului public pentru siguranța alimentelor și protecția consumatorilor să verifice alte instituții de odihnă moldovenești în orașul Sergheevka. Foarte minuțios. Fiecare centimetru. Nu voi permite nimănui o astfel de atârnare față de copiii noștri! 60 de persoane au ajuns pe patul de spital, antisanitarie totală, vor primi cea mai aspră pedeapsă în conformitate cu legislația în vigoare”, a declarat Șatalova.

Totodată, ea a adăugat că, conducerea regiunii mai intenționează să sesizeze MAE în ceea ce privește lipsa unui control asupra taberei menționate din partea organului de gestiune – Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” și iresponsabilitatea directorului numit de aceasta, Ivan Sapronov. 

Sursa: noi.md