Tot mai mulți străini vin în Moldova pentru a-și trata problemele dentare

Tot mai mulți străini vin în Moldova pentru a-și trata problemele dentare

-
//
25.07.2017

Străinii vin în Moldova nu doar ca să guste vinul şi deliciile culinare, ci şi pentru a avea un zâmbet frumos. În ultimii ani, în ţara noastră înfloreşte o nouă afacere: turismul dentar. Cei mai mulţi pacienți atraşi de serviciile stomatologice de calitate vin din Italia, Franța și Marea Britanie.

Tot mai mulți străini vin în Moldova pentru a-și trata problemele dentare

Janet Bell a ajuns la Chișinău după ce mai mulți prieteni i-au povestit despre serviciile stomatologice de calitate din Moldova.

"Ne-a recomandat un italian să venim cu soţul la Chișinău. El şi-a tratat dinţii aici şi a rămas mulţumit. Aşa că am venit şi noi."

Carmela Russo este pentru a treia oară în Moldova. Pentru a avea un zâmbet de revistă, femeia şi-a încredinţat dantura în mâinile medicilor de la noi.

"Medicii din Moldova nu sunt doar profesionişti, ci şi foarte răbdători, spre deosebire de cei italieni."

Mihail Ceropita a decis să facă o afacere din acest fenomen. Acesta a pus pe picioare o firmă, care consultă pacienţii de la distanţă. Persoana interesată trimite o radiografie a danturii, iar medicii de la noi îi spun ce probleme are şi estimează costul tratamentului. După aceasta, pacientul este ajutat să-şi găsească transport şi cazare, iar la Chişinău primeşte un asistent şi un traducător.

"În jur de 70 de procente sunt italieni, sunt cei mai deschiși pentru acest tip de călătorie. După aceea vin francezii - în jur de 15 procente. Câte cinci procente aproximativ sunt spanioli, englezi."

Stomatologii spun că numărul pacienților străini crește în perioada caldă a anului, când oamenii au concedii. Prețurile accesibile îi atrag ca un magnet pe turiști.

"În medie, prețul unui implant dentar în Republica Moldova începe de la 200-250 de euro. În Europa, acesta costă cel puțin de două ori mai scump."

În ultimii șapte ani, firma lui Mihai Ceropita a oferit asitenţă pentru cel puţin o mie de străini, care au beneficiat de tratament stomatologic în țara noastră.

Sursa: Publika.md