mamaplus

Alerte de călătorii în Croaţia, Muntenegru şi Grecia. Temperaturile ajung până la 40 de grade

-
//
13.08.2019

Vacanţele ar putea fi compromise de alerte de călătorie. Ministerul român de Externe a sfătuit oamenii să evite Croaţia, Muntenegru, Bosnia şi Herţegovina din cauza temperaturilor de 40 de grade, care au pus stăpânire pe aceste ţări. Meteorologii locali au emis coduri roşii şi portocalii de caniculă. 

mamaplus

Cu toate acestea, turiştii rezistenţi la călduri au curajul să exploreze locurile noi, în timp ce alţii spun că preferă să practice sporturile pe apă pentru a se răcori şi, în acelaşi timp, să se distreze. 

La aproximativ 800 de kilometri la sud de Muntenegru, ţară afectată de caniculă, în Grecia, a fost emisă alertă de călătorie în legătură cu incendiile de vegetaţie, care afectează mai multe regiuni. Focul violent a ajuns până într-o suburbie a Atenei. Pentru a stinge flăcările, au intervenit autospeciale, elicoptere şi chiar avioane. Autorităţile elene au anunţat că au localizat incendiile, însă există riscul izbucnirii unor focare extrem de periculoase. 

Pe de altă parte, în Elveţia ploile au făcut ravagii. Au provocat alunecări de teren şi inundaţii masive. Încă de duminică sunt daţi dispăruţi doi oameni, după ce maşina lor a fost măturată de viitură. Pericol de inundaţii există şi în Catalonia.

Sursa: publika.md