mamaplus

Revista Forbes recomandă turiştilor amatori de vin o vacanţă în Republica Moldova

-
//
30.07.2019

Țara noastră devine una dintre cele mai importante destinaţii pentru cei care apreciază licoarea lui Bachus. Asta datorită publicaţiilor importante din lume care au numai cuvinte de laudă despre cramele, bucătăria locală și ospitalitatea oamenilor din Moldova. Este şi cazul reviste americane Forbes, care recomandă turiştilor iubitori de vin să se aventureze într-o vacanţă pe plaiurile noastre.

mamaplus

În prezent, Republica Moldova exportă vinuri de calitate în 50 de ţări, din Europa de Est, de Vest, Statele Unite ale Americii şi Asia.

Despre vinurile moldovenești a apărut recent un articol în prestigioasa publicaţie americană Forbes. Autorii articolului, Britt şi Per Karlsson, au scris despre cele două vinării de stat, Cricova şi Mileştii Mici, unde turiştii pot veni să admire galeriile subterane interminabile dar şi cele mai mari colecţii de vin din lume.

Pe lângă soiurile locale de struguri, cei doi jurnalişti au fost încântaţi şi de bucătăria autentică moldovenească şi au relatat pe larg despre plăcintele şi sarmalele făcute în cuptor. Ziariştii americani au vizitat Republica Moldova la invitaţia Oficiului Naţional al Viei şi Vinului.

În Republica Moldova sunt aproape 150 de mii de hectare de viţă-de-vie, fiind ţara cu cea mai mare suprafaţă de podgorii, în raport cu teritoriul său.

Sursa: telegraph.md