mamaplus.md

Ultimele 24 de ore: naștere la domiciliu, un caz de hipotermie și diverse traumatisme

-
//
11.01.2019

Echipele de asistență medicală urgentă din cadrul CNAMUP au fost solicitate pentru ajutor în ultimele 24 de ore la un caz de hipotermie, un accident rutier produs aseară pe traseul Pănășești-Tătărăști și la un caz de naștere la domiciliu.

mamaplus.md

Două echipe de asistență medicală urgentă din cadrul substațiilor AMU Strășeni și Ialoveni au fost implicate în acordarea asistenței medicale de urgență la trei pacienți cu traumatisme suportate în urma unui accident rutier produs aseară pe traseul Pănășești-Tătărăști. Pacienții au fost transportați în stare stabilă la spital.

Un bărbat din Capitală cu hipotermie a fost preluat ieri din stradă de către o echipă AMU, care i-a acordat asistență medicală de urgență și l-a transportat la spital. Solicitarea a fost recepționată la ora 21:25.

Echipele AMU din mun. Chișinău au asistat o naștere la domiciliu, fiind solicitate astăzi, la ora 02:16. Mama și nou-născutul au fost transportați în stare satisfăcătoare la maternitate, pentru îngrijiri ulterioare.

Dificultăți de deplasare din cauza precipitațiilor abundente sub formă de ninsoare s-au înregistrat doar în r-nul Criuleni, unde a fost solicitată intervenția salvatorilor. Ulterior, pacientul a primit asistența medicală necesară și a fost transportat la spital.

Sursa