mamaplus

Un adolescent din Cahul a murit, după ce bunica l-a tratat fără să consulte medicii

-
//
19.04.2019

Un adolescent de 16 ani din raionul Cahul a murit, după ce bunica sa i-a aplicat pe piele un unguient pe care l-a preparat singură în condiții casnice.

mamaplus

Bunica sa l-ar fi uns cu o substanţă necunoscută, pentru a-l trata de scabie. După asta, băiatul a ajuns în stare gravă la spital şi nu a mai putut fi salvat de medici. Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Sănătăţii, în data de 15 aprilie, băiatul s-a îmbolnăvit, iar bunica sa i-a administrat un medicament, cumpărat din farmacie.

De asemenea, femeia i-a mai aplicat şi un preparat necunoscut, care are conţinut de sulf. A doua zi, starea copilului s-a agravat şi a fost transportat de urgenţă la spital.

În acest caz, a fost deschis un dosar penal.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale îndeamnă populația să nu recurgă la metode de autotratament, dar la primele simptome de boală să se adreseze imediat la medic.

Scabia sau râia, așa cum este cunoscută în rândul populației, este o afecțiune a pielii provocată de un mic acarian numit Sarcoptes scabiei. O mâncărime intensă are loc in zona în care acarianul se aruncă, fapt ce îi determină pe cei afectați sa isi „rupă” pielea în încercarea de a potoli senzația. Scabia este contagioasă și se poate răspândi rapid prin contactul fizic cu cei din jur. Afecțiunea poate fi ușor tratată. Medicamentele aplicate pe piele ucid acarienii care provoacă scabia si ouăle acesteia.

Sursa: publika.md