mamaplus

Unele medicamente ar putea fi vândute în benzinării și magazine

-
//
11.09.2019

Fosta ministră a Sănătății, Ruxanda Glavan, a revenit din nou în vizorul internauților și de aceast dată propune ca medicamentele fără prescripție medicală să fie vândute în supermarkete și stațiile de alimentare.

mamaplus

Potrivit știri.md, ex-ministra consideră că asta ar putea simplifica accesul populaţiei la medicamente.

„Voi știați că în unele țări din UE și în SUA, medicamentele fără prescripție medicală se pot găsi inclusiv în supermarket, benzinării și alte locații aproape de comunitățile de oameni? Acestea, de cele mai multe ori, se află lângă compartimentul produselor cosmetice și pot fi cumpărate fără nicio restricție.

Ce părere aveți dacă am introduce această practică și în R.Moldova? În opinia mea, ea ar zădărnici planurile monopoliștilor sau înțelegerile de cartel în ceea ce privește prețul acestor medicamente.

Un medicament OTC (Over the Counter) este un produs medicamentos care se poate elibera fără prescripţie medicală. Aceste preparate presupun automedicaţia unor afecţiuni minore, fără implicarea medicului şi cuprind analgezice, antipiretice și antiinflamatoare (împotriva durerilor, inflamației, pentru scăderea febrei), antialergice, enzimele, vitamine, minerale, antitusive, remedii gastrointestinale etc.”
, a declarat Glavan pe o rețea de socializare.

Sursa: mamaplus.md