Zâmbete de „paleontologi” la Shopping MallDova

Zâmbete de „paleontologi” la Shopping MallDova

-
//
30.06.2016

În perioada 2-26 iunie, circa 110 copii de la 6 instituții auxiliare și centre de plasament temporar din țară, beneficiari ai proiectului „Zambete de copil la Shopping MallDova”, au devenit exploratori cu acte în regulă, după ce au urmat orele de paleontologie în cadrul expoziției interactive „Jurassic Mall” la Shopping MallDova.

Zâmbete de „paleontologi” la Shopping MallDova

Ina Mamaliga, manager marketing Shopping MallDova: „Încercăm să le facem acestor copii ziua mai frumosă prin diferite activități educative și distractive. În cadrul expoziției „Jurassic Mall” le-am oferit ocazia picilor să participe la o expediție reală într-o zonă care, în trecut, a fost locuită de dinozauri. Aici ei au avut ocazia să facă săpături arheologice și să descopere lumea misterioasă a dinozaurilor. Astfel, prin aceste activități contribuim la incluziunea socială a copiilor defavorizați.”

Expoziția le-a oferit copiilor ocazia să alfe informații despre creaturile preistorice, să învățe cum să găsească fosile de dinozaur și să însușească termeni importanți pentru cariera de paleontolog adevărat.

Zâmbete de „paleontologi” la Shopping MallDova

„Unii dinozauri erau carnivori, iar alți erau erbivori.”

„Cel mai tare mi-a plăcut să caut oase de dinozaur și să privesc filmul animat.”

„Mie mi-a plăcut foarte tare aici, mai ales când am descoperit oasele.”

Zâmbete de „paleontologi” la Shopping MallDova

Chiar și educatorii care au însoțit copiii la Shopping MallDova s-au declarat încântați de expoziția interactivă și au mărturisit că a fost educativă și pentru ei.

Svetlana Axentii,  psiholog, Școala-internat din or. Strășeni: „Consider că a fost o activitate utilă pentru copiii noștri. Eu ca matur fiind, am primit o plăcere maximală, extraordinară. La fel, am aflat multe informații pe care, spre rușinea mea, până acum nu le-am cunoscut.”

Diana Dașan, psiholog, Centrul pentru Copilărie, Adolescență și Familie, mun Chișinău: „Această expoziție este ceva nou pentru ei, cu siguranță au auzit despre dinozauri, dar nu au văzut în detaliu ceea ce este propus pentru ei aici. Au exersat și meseria de paleontolog, care cu siguranță a avut efect pozitiv. Copiii vor fi curioși în continuare să caute informații despre aceste tipuri de dinozaur.”

Nina  Dodon, director, Centrul de reabilitare sociala a copiilor „Casa Gavroche”, mun. Chișinău: „A fost o zi mununată, copiii sunt foarte bucuroși, mulțumiți până la lacrimi de toate evenimentele făcute aici.”

Zâmbete de „paleontologi” la Shopping MallDova

Proiectul „Zâmbete de copil la Shopping MallDova” a fost inițiat în iulie 2015, iar până acum circa 430 de copii din școli internat, școli auxiliare și centre de plasament temporar al minorilor au fost beneficiarii acestuia. Prin acțiunile desfășurate, Shopping MallDova își reconfiră statutul de actor social responsabil în Republica Moldova, fiind printre cei mai activi promotori ai acestui concept în țara noastră.