mamaplus

Ce să mănânci în Vinerea Mare. Preparatul sănătos care este gata în 30 de minute

-
//
03.05.2024

Vinerea Mare este o zi de mare semnificație în calendarul creștin ortodox, care precede Învierea Domnului, celebrată în Duminica Paștelui.  În această zi nu se mănâncă urzici și nu se bea oțet.

mamaplus

Rețeta de cușcuș cu legume

Ingrediente: 250 g cuşcuş, 1 roşie mare, 1 ceapă roşie, 2 căţei de usturoi, ½ zuchini, ½ ardei gras galben , ½ ardei gras roşu, ½ legătură pătrunjel, 4 linguri ulei de măsline, 500 ml supă de legume, 1 lingură zeamă de lămâie, 1 linguriţă chimion pudră, sare , piper.

Începe prin a preîncălzi cuptorul la 190 °C. Apoi, spală, curăță și taie ceapa, roșia și zucchini-ul în rondele, iar ardeii grași îi tai în cuburi. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, așază bucățile de legume împreună cu cățeii de usturoi, stropindu-le cu 2 linguri de ulei de măsline și condimentându-le cu sare și piper, după gust. Lasă tava în cuptor aproximativ 20 de minute, întorcând legumele pentru a se rumeni uniform

În timp ce legumele se coc, aduc supa de legume la punctul de fierbere, apoi oprește focul și adaugă cușcuș-ul. Acoperă și lasă-l timp de 10 minute pentru a absorbi lichidul. Într-un bol, amestecă restul de ulei cu zeama de lămâie, chimionul măcinat, sare și piper, după gust, și pătrunjelul tocat fin. Când cușcuș-ul este gata, adaugă legumele coapte și dressingul pregătit peste el, apoi amestecă bine. Servește preparatul cald, decorându-l după preferință.

În Vinerea Mare nu se mănâncă urzici și nici nu se bea oțet pentru că acestea au fost folosite la chinurile Domnului Iisus Hristos.

Sursa