Oferiți femeilor flori!

Oferiți femeilor flori!

Se dovedește că florile - sunt nu doar o sursă a bunei dispoziții și frumuseții, dar și un instrument excelent de prevenire a unor boli grave.

Oferiți femeilor flori!

Conform oamenilor de știință chinezi, ghioceii și șofranul îmbunătățesc sănătatea în cazul bolii Alzheimer. Drept sedativ, poate servi lavanda. Această floare, de asemenea, reduce durerea și agresiunea, ajută în caz de insomnie. Florile șofranului conțin substanța - colchicina, care este anti-inflamatoare și anti-cancer. Euphorbia ajută în caz de tulburări ale memoriei, excitări, precum și în caz de tulburări ale somnului. De asemenea, oamenii de știință consideră, că euphorbia ajută la protejarea celulelor creierului nostru. Violetele au capacitatea de a elimina durerea de dinți. Hortensia este folosită pentru boli ale prostatei, și îmbunătățește funcția renală.

De asemenea, benefic asupra organismului, influențează culoarea plantelor. Oamenii de știință susțin că nuanțele culorilor au efecte diferite asupra organismului nostru. Culoarea roșie, într-un buchet de flori, are o energie puternică, ridică tonusul corpului, precum și nivelul de hormoni. Florile de culoare galben-deschis influențează pozitiv funcționarea creierului, îmbunătățesc starea de spirit, precum și activează sistemul imunitar. Efect benefic asupra sistemului nervos o au bobocii verzi de flori, normalizând respirația, bătăile inimii. Oamenii de știință recomandă florile albastre pentru dormitor. Ele contribuie somnului strâns și netulburat. Florile purpurii, violete și lila diminuează stresul și foamea. Buchetul de flori albe normalizează echilibrul stării emoționale, întărește corpul și creierul.

Tanea Feona - floristă “Buchetele preferate”

Oferiți femeilor flori!

De nivelul hormonului fericirii depinde sănătatea noastră fizică și mentală. Ca urmare, de cantitatea de endorfină depinde calitatea vieții noastre și sentimentele noastre de fericire. După cum se știe, endorfina se produce atunci când se consumă ciocolata neagră – în acest caz, un rol important îl au papilele gustative și compoziția biochimică a ciocolatei. De asemenea, endorfina se produce la un anumit impact asupra receptorilor olfactivi și vizuali, și anume, atunci când simțim mirosul florilor.

Oferiți femeilor flori!

Oferiți femeilor flori!

Oferiți femeilor flori!

Când contemplăm și admirăm frumusețea florilor, create de natură. Ne mai vorbind de  producerea hormonului fericirii atunci, când persoana iubită și apropiată îți oferă pe neașteptate un buchet de flori preferate. Consider una dintre tradițiile extrem de utile și frumoase, în unele familii, decorare cu compoziții florare interiorul apartamentului și a casei. Acest lucru trebuie făcut, indiferent de ocazii și de sărbători, pentru că, avem nevoie zilnic de fericire, iar noi uităm de aceasta în agitația de zi cu zi a orașului. Chiar o floricică preferată ne va face fericiți.  

Oferiți femeilor flori!

Și cât de uimitoare și blândă este aroma freziei, care fascinează cu ușurința sa, instantaneu umplând spațiul cu încredere și stabilitate pentru întreaga zi, iar seara va pregăti sistemul nervos de somn. Fiecare dintre noi observă cum sufletul nostru se umple cu fericirea primăverii! Pentru că totul înflorește și învie.

Florile de primăvară în mod special influențează sănătatea noastră fizică și mentală. Aroma bujorilor, cu bogăția și suculența sa, ridică tonusul, stimulând funcționarea creierului, programând munca omului pentru contemplare. Extragem hormonul fericirii, nu numai din arome și contactul vizual cu florile, dar, de asemenea, în timp ce avem grijă de acestea. Fie florile din vază, din vasul pentru flori sau din grădina proprie.

Iar câte proprietăți utile le posedă florile sălbatice obișnuite, și câtă fericire și sănătate pot oferi drept cadou, cu siguranță cunoaște fiecare, dar aceasta este un aspect mai vast al fericirii florale, despre care vom vorbi altă dată.

Alina Țaruș - floristă “Buchetele preferate”

Oferiți femeilor flori!

Fiecare plantă, fiecare floare în vază - este o creatură vie, care, pe lângă frumusețea sa, încă și ajută omul. Plantele de cameră purifică aerul de substanțe dăunătoare și bacterii care sunt produse de materialele de construcții, produsele chimice de uz casnic, gaze. În acel moment, când udăm planta sau schimbăm florilor apa, noi nu numai interacționăm cu planta la un nivel subtil, nu numai ridicăm starea de spirit, nu numai inspirăm oxigen, dar chiar sporim umiditatea din casa noastră. V-ați gândit la aceasta?

Oferiți femeilor flori!

Fiecare plantă, floarea are proprietatea de a elimina uleiuri esențiale, care benefic influențează asupra omului. Un fel de aromoterapie, care îmbunătățește sistemul imunitar, afectează gândirea noastră, funcționarea diferitelor organe din corp. Este pozitiv nu numai aceasta.

Oferiți femeilor flori!

Plantele, florile ne provoacă emoții plăcute, oferă confort și însuflețesc casa. Aici vorbim și de terapia cu culori, de exemplu,  nuanța de verde oferă senzația de liniște, pace sufletească. Dar, să fiți foarte atenți dacă sunteți alergici. Alegeți florile, care nu sunt atât de parfumate, și care au mai puțin polen. Iar din plantele de cameră, apelați un consilier-vânzător, pentru a afla care dintre ele nu înfloresc.

Oferiți femeilor flori!

Ecologiștii îndeamnă să aveți 4-5 plante adulte pe 10 mp, de aceea, grăbiți-vă, în cazul în care casa dvs. este încă pustie. Iar dacă în vazele pentru flori sunt multe plante și acestea nu vor înflori în curând, este o ocazie bună de a procura flori colorate și frumoase și de a vă răsfăța cu un buchet. Trebui să fie plante în casă! La urma urmei, planta este un prieten care are grijă de dvs. zilnic.