Clătite cu drojdie din făină de grâu şi hrişcă

Clătite cu drojdie din făină de grâu şi hrişcă

La bucătărie e ca într-o căsnicie. Dacă v-aţi plictisit de clătitele obişnuite, pe care înainte de adoraţi, există o metodă garantată de a „reaprinde pasiunea”. Adăugaţi în făina de grâu puţină făină de hrişcă şi gata! Aţi obţinut un cu totul alt fel de mâncare, pe care îl puteţi găti până la nunta de argint!

Clătite cu drojdie din făină de grâu şi hrişcă

Mod de preparare

1. Amestecaţi făina de hrişcă cu 1 pahar de lapte, omogenizaţi. Adăugaţi încă 2 pahare de lapte fierbinte, amestecaţi bine şi adăugaţi drojdiile. Lăsaţi aluatul să dospească la loc cald (de la 30 min. până la 2 ore).

2. Bateţi aluat dospit, adăugaţi sarea, făina de grâu, untul topit. Separaţi gălbenuşurile de albuşuri. Frecaţi gălbenuşurile cu zahărul şi turnaţi-le în aluat. Bateţi separat albuşurile şi frişca, amestecaţi-le, apoi încorporaţi-le în aluat – în aşa fel clătitele vor fi vaporoase. Turnaţi în aluat restul de lapte, pentru ca aluatul să ia consistenţa unei smântâni dense. Amestecaţi bine încă o dată, ca să nu rămână cocoloaşe.

3. Coaceţi clătitele, repartizând aluatul pe tigaie într-un strat subţire şi uniform. După fiecare clătită, ungeţi obligatoriu tigaia cu ulei cu ajutorul unei pensule de bucătărie sau a unei jumătăţi de cartof. 

Clătite cu drojdie din făină de grâu şi hrişcă

Sursa

Distribuie articolul: