Supă cremă de legume, ideală pentru sezonul rece

Supă cremă de legume, ideală pentru sezonul rece

Pe timp de iarnă, organismul uman are nevoie de cât mai multe vitamine și minerale. Îți propunem o rețetă delicioasă de supă cremă de legume, bogată în alimente sănătoase și perfectă pentru sezonul rece al anului.

Ingrediente: 4 cartofi mari, 500 g broccoli, 300 g fasole păstăi, un cățel de usturoi, o ceapă, 10 g unt, 2 linguri de smântână, o legătură de mărar și sare după gust.

Mod de preparare:

  1. În oala în care se va fierbe supa, se topește untul și se călește ușor ceapa tocată mărunt.
  1. Se adaugă legumele curățate și tăiate, fasolea păstăi și usturoiul.
  1. Se toarnă un litru de apă și, atunci când ajunge la punctul de fierbere, se diminuează focul, se pune capac și se lasă la fiert la foc mic pentru aproximativ 40 de minute.
  1. Se mixează apoi legumele și se amestecă cu smântână. Se potrivește gustul de sare și se aduce la masă cu mărar și crutoane.

Sursa: avantaje.ro