Demachierea este o etapă foarte importantă în rutina ta de frumusețe, deoarece previne apariția ridurilor și a acneei. Dacă nu vrei să folosești soluții chimice din comerț și optezi doar pentru remedii naturale, atunci ingredientele prezentate în acest articol îți vin în ajutor.

Totul depinde de cantitatea de machiaj folosită și, mai ales, de zona în care este aplicat acesta. Dacă obișnuiești să aplici foarte mult rimel și dermatograf, este posibil să ai nevoie de mai mult timp pentru demachiere, deoarece majoritatea produselor pentru ochi sunt rezistente la apă. Dacă este nevoie, folosește apă călduță și un săpun cu Ph neutru pentru a înlătura excesul de machiaj de pe față.

Iaurt natural

Aplică un strat de iaurt pe față, lasă-l să acționeze timp de 10 minute, apoi curăță-l cu o dischetă demachiantă.

Lapte călduț 

Încălzește câteva linguri de lapte la temperatura camerei, apoi îmbibă o dischetă de bumbac în acesta. Aplică-l pe față tamponând ușor și apasă ferm pe zonele cu mai mult machiaj (ex.: ochii), însă nu apăsa prea tare deoarece îți poți face rău sau pot apărea iritații. Nu uita să te clătești foarte bine la sfârșit.

Ulei de măsline

Acesta este cel mai potrivit remediu pentru persoanele cu tenul uscat. Pune-ți câteva picături de ulei de măsline pe față și masează ușor. Îndepărtează-l cu un șervețel de hârtie îmbibat în apă călduță. Dacă fața ta devine mult prea uleioasă, spală-te bine utilizând săpun cu pH neutru și apă călduță. Uleiul de măsline este cel mai potrivit demachiant pentru ochi, deoarece nu irită această zonă delicată.

Ulei de rapiță

Dacă îl amesteci cu ulei de măsline, poți îndepărta orice machiaj în câteva secunde. Pune într-o cană 3 sau 4 linguri din fiecare ulei. Îmbibă o dischetă de bumbac și tamponează-ți ușor fața. Nu uita să îți clătești fața după ce termini.

Ulei de migdale

Acest produs este potrivit pentru femeile cu tenul gras. Uleiul de migdale nu face pielea mai uleioasă, ci neutralizează acest efect. Aplică-l la fel ca pe uleiul de măsline. Uleiul de migdale este recomandat și pentru demachierea ochilor. Pune câteva picături de ulei pe o dischetă de bumbac și aplică direct pe față. Poți adăuga ulei de ricin pentru a-ți întări și lungi genele.

Ulei de jojoba

Acesta reprezintă o altă variantă de demachiant natural ce se prepară în doar câteva minute. Uleiul de jojoba oferă elasticitate și suplețe tenului. Amestecă o lingură de ulei de jojoba și două linguri de apă. Folosește o dischetă de bumbac și masează tenul cu mișcări circulare, curățând machiajul.

Mușețel și ulei de măsline

Prepară o infuzie de ceai de mușețel și las-o să se răcească. Îmbibă o dischetă demachiantă în această infuzie și adaugă câteva picături de ulei. Aplică soluția pe față, insistând asupra zonei ochilor. Acest demachiant îngrijește zona sensibilă a ochilor și reduce pungile de sub ochi.

Vaselină

Aceasta poate fi cel mai eficient demachiant pentru rimel și dermatograf, deoarece uleiul din care este compusă dizolvă perfect cosmeticele. Aplică o cantitate mică pe un șervețel de hârtie, o bucată de material sau o dischetă de bumbac și șterge ușor zona pe care dorești să o demachiezi. Deoarece este o cremă densă și uleioasă, va trebui să îți clătești fața cu apă călduță din abundență după folosirea vaselinei.