Piept de pui cu prune

Piept de pui cu prune

-
//
23.06.2016

Vara este perioada perfectă pentru a savura rețete originale cu fructe! Vă prezentăm în continuare o rețetă simplă și originală pentru o cină în familie. Pentru prepararea acestui fel delicios aveți nevoie de prune, nuci și fileu de pui. Prunele îi conferă puiului suculență și savoare neobișnuită de fructe.

Piept de pui cu prune

MOD DE PREPARARE

Piept de pui cu prune

1. Pregătiți ingredientele: spălați fileul de pui sau pieptul fără piele și oase, îndepărtați sâmburii prunelor, curățați nucile.

Piept de pui cu prune

2. Tăiați fileul de pui în feliuțe subțiri. Condimentați cu sare și piper.

Piept de pui cu prune

3. Încălziți pe o tigaie 3 linguri de ulei de măsline. Prăjiți carnea până se rumenește bine. Transferați-o într-o cratiță termorezistentă.

Piept de pui cu prune

4. În aceeași tigaie prăjiți prunele în care ați introdus nucile timp de câteva minute pe fiecare parte.

Piept de pui cu prune

5. Puneți prunele deasupra puiului și acoperiți cu un capac. Dați cratița în cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 20 de minute.

6. Înainte de servire presărați cu mărar proaspăt.

Piept de pui cu prune

Sursa