Uneori, vreme caldă este destul de greu de suportat. Acest lucru este valabil, inclusiv, și pentru podoaba noastră capilară. Părul devine neascultător, iar coafura pur și simplu nu se menține, se murdărește repede. Mai pe scurt – are un comportament foarte ”obraznic”. Cum să facem față acestor particularități caracteristice pentru perioada caldă a anului.

Cum ne păstrăm coafura pe timp de caniculă

Vara este timpul concediilor. Cu toții dorim să ne bronzăm la soare, să ne lăsăm alintați de razele lui care ne tot ademenesc pe plajă. Toți au dispoziție de vacanță. Însă, puțini știu ce se întâmplă cu adevărat cu părul nostru pe timp de vară. Sub influența razelor ultraviolete, părul este distrus – asta, pentru că soarele arzător și umiditatea mării distrug stratul de grăsime al foliculului firului de păr. Stratul de protecție care acoperă firul de păr, slăbește treptat, cheratina se spală, iar în rezultat, părul devine fragil, fără vlagă. Părul își pierde luciul și elasticitatea și se piaptănă mai greu.

•  În perioada de vară (nu contează dacă sunteți la mare sau ați rămas în oraș), în mod obligatoriu, utilizați soluții de protecție solară pentru păr. Praful urban, înăbușeala – de asemenea, influențează podoaba noastră capilară. De aceea nu uitați să asigurați părului toate elementele hrănitoare de care are nevoie. Beți cât mai multă apă (de regulă, se recomandă consumarea a cel puțin 1,5 litri de apă pe zi). Consumați fructe ce conțin cantități importante de vitamina A,B,C,E,F. Nu uitați că părul dumneavoastră are nevoie de măști – de cel puțin două ori pe săptămână.

•  Soluțiile pentru păr, pe care le utilizați vara, trebuie să conțină elemente de hidratare. De exemplu, ulei de măsline sau jojoba, diferite ierburi care mențin umiditatea, hrănesc părul cu diverse nutrimente, conferă părului elasticitate și aspect sănătos. Apropo, dacă vreți să simțiți senzația de răcoare după ce vă spălați pe cap, folosiți șampoane ce conți mentă sau camfor. Acestea au un efect tonifiant plăcut.

•  Atunci când coafați părul prin metoda termică, țineți minte că dacă ieșiți în stradă, asupra lui acționează și soarele. Așa că nu este cazul să traumatizați zilnic părul cu uscătorul sau cu placa. După posibilitate, alegeți aparate care vă permit să regulați temperatura și, de asemenea, dispun de funcția de ionizare ceea ce nu va permite electrizarea părului. Cel puțin de două ori pe săptămână lăsați părul să se odihnească de la coafarea termică.

Cum ne păstrăm coafura pe timp de caniculă

•  După cum bine se știe, pe timp de caniculă, coafarea este mai complicată decât în zilele cu temperaturi medii. Pentru a conferi părului volum și elasticitate, folosiți spume, creme, geluri sau spray pentru coafură. De asemenea, rețineți că fără fixare, chiar și coafura atent realizată își pierde forma foarte repede. Fixativele te vor ajuta să eviți această situație. Însă, nu utilizați spray-uri ce conțin spirt pentru că în condiții de caniculă, acestea deshidratează părul foarte tare. Dacă aveți părul ondulat sau creț, aplicați pe părul umed un pic de spumă sau gel, lăsați-l să se usuce și veți arăta de parcă abia vă întoarceți de pe plajă.

•  De la bun început, străduiți-vă să vă coafați practic. Astfel încât, coafura să nu-și piardă forma sub influența caniculei. Părul pieptănat pe spate în coadă sau coc – este cea mai simplă soluție de vară. Deloc simplă – nu înseamnă banală. Încercați să experimentați. Poate fi o coafură asimetrică, cărarea laterală foarte scurtă sau zigzag, accesorii interesante și multe altele. Asemenea coafuri permit să nu suprasolicitați părul cu diverse soluții.

•  În perioada de vară, părul se murdărește mai des. Pentru a face față acestei probleme, atrageți atenția la componența preparatelor de îngrijire capilară. Acestea trebuie să conțină următoarele componente: panthenol, proteină de mătase, cheratină, ulei de jojoba, extract de mușețel. Apa cu care vă spălați pe păr nu trebuie să fie fierbinte pentru că anume aceasta este cauza iritației pielii scalpului ceea ce duce la accelerarea funcționării glandelor sebacee din ea. Efectuați acasă proceduri benefice pentru păr – clătiți-vă părul cu fiertură din ierburi. Atunci când faceți acest lucru, masați capul pentru ca elementele nutritive să se absoarbă în piele.