mamaplus

Presupusul ucigaș al tinerei însărcinate din Orhei riscă detenție pe viață

-
//
22.04.2024

Șoferul de 45 de ani, în mașina căruia a urcat tânăra însărcinată din Orhei, găsită moartă în extravilanul satului Chițcanii Vechi, raionul Telenești, după o săptămână de căutări, riscă până la 20 de ani de închisoare sau detenție pe viață dacă va fi demonstrată vinovăția sa.

mamaplus

Anunțul a fost făcut de Procuratura Generală, care a notat că urmează să dispună expertiza biologică a hainelor victimei, a fragmentelor ridicate din automobilul și domiciliul persoanei suspecte, precum și expertiza chimică a solului din locul depistării cadavrului și cea de pe suprafața încălțămintei victimei și a persoanei suspecte.

Potrivit unui comunicat Inspectoratul de Poliție Orhei a fost sesizat, pe 12 aprilie, despre dispariția unei tinere de 19 ani, însărcinată în luna a șasea, care ar fi urcat într-un automobil pe strada 31 august din Orhei.

În rezultatul măsurilor întreprinse de oamenii legii, a fost stabilită identitatea șoferului, care a fost reținut pe 16 aprilie. Ulterior, bărbatul de 45 de ani a fost plasat în arest pentru 30 de zile. Acesta nu-și recunoaște vina și nu cooperează cu organul de urmărire penală.

Pe 20 aprilie, polițiști din subdiviziunile Inspectoratului General al Poliției și membri ai societății civile au intensificat căutările fetei de 19 ani dispărute, în special pe teritoriile din extravilanul satului Chițcanii Vechi, raionul Telenești, scrie deschide.md.

În rezultatul măsurilor întreprinse, corpul neînsuflețit al tinerei de 19 ani a fost depistat într-o fâșie forestieră. Tot pe 20 aprilie, Procuratura raionului Orhei a pornit urmărirea penală pentru omorul intențional al unei femei gravide.

Pe caz, a fost dispusă expertiza medico-legală a cadavrului. De asemenea, Procuratura urmează să dispună expertiza biologică a hainelor victimei, a fragmentelor ridicate din automobilul și domiciliul persoanei suspecte, precum și expertiza chimică a solului din locul depistării cadavrului și cea de pe suprafața încălțămintei victimei și a persoanei suspecte. Vor fi audiați în calitate de martori deținătorii de construcții temporare din adiacentul locului depistării cadavrului, inclusiv cu dispunerea altor acțiuni relevante, după caz.