O manichiură îngrijită - este o componentă indispensabilă a frumuseții și stilului pentru orice femeie. Împrospătarea manichiurii însă necesită foarte mult timp, deoarece oja are se fisurează și se ciobește, pierzând din aspect în activitățile casnice de zi cu zi. Chiar și tehnica de ”sigilare” a ojei, păstrează manichiura integră pentru puțin timp. Iar orice femeie cu siguranță își dorește să se bucure de o manichiură frumoasă cel puțin câteva săptămâni.

Totul despre manichiura shellac. Avantaje și dezavantaje

Shellac – este de fapt o ojă și un gel într-o sticluță. Acesta pur și simplu se aplică pe unghii, oferind manichiurii nu doar o frumusețe pe o perioadă îndelungată de timp, dar și mai contribuie la creșterea și întărirea unghiilor. În prezent shellac-ul este cea mai în vogă procedură de îngrijire a unghiilor.

Procedura de aplicare a ojei-gel Shellac

Palitra de culori a ojei-gel Shellac este foarte diversă. Ea include practic toate nuanțele, iar orice proprietar al unui salon de frumusețe are grijă, ca specialistul întotdeauna să dispună de toate culorile, inclusiv cele în vogă în acest sezon.

Oja-gel Shellac are o culoare mai pronunțată decât oja simplă, acesta însă este practic imposibil de utilizat în condiții casnice. Lacul de unghii este reactiv la lumina UV, fiind “sigiliat” pe unghie într-un timp foarte scurt (circa 1 minut) ca urmare a expunerii la lumina lămpii speciale. Respectiv, pentru efectuarea procedurii în condiții casnice aveți nevoie de instrumente speciale și abilități în domeniu.

Aplicarea Shellac-ului pe unghii se face în câteva etape și include câteva proceduri obligatorii.

* Pentru început stilistul prelucrează cuticula, oferind unghiilor forma dorită

* Este efectuată șlefuirea unghiilor și dezinfectarea lor

Aceste două proceduri sunt extrem de importante, pentru ca Shellac-ul să fie aplicat uniform și să se lipească perfect de unghie. Șlefuirea va asigura lipirea dintre lac și unghie, iar dezinfectarea va îndepărta grăsimea de pe suprafață.

* Ulterior, pe fiecare unghie va fi aplicat gelul de bază și va fi uscat la lumina UV. În dependență de aparat, metodă și specialist, procedura de uscare va dura cca 20-30 de secunde pentru fiecare unghie.

* La următoarea etapă va fi aplicată oja colorată, care la fel se usucă sub lampa UV. După aceasta urmează etapa finală de vopsire – Shellac se aplică pe vârful unghiei, culoarea fiind sigilată și la fel uscată la lumina ultravioletă.

În final urmează o procedură standard – înlăturarea surplusului de lac. De asemenea specialiștii trebuie să aplice pe cuticulă ulei, pentru ca sub influența UV aceasta să nu devină uscată și să nu creeze probleme în viitor.

Totul despre manichiura shellac. Avantaje și dezavantaje

Avantajele și dezavantajele manichiurii Shellac

Procedura respectivă nu are prea multe dezavantaje. În primul, este vorba de prețul costisitor. Toate saloanele au prețuri diferite, însă practic în fiecare din ele, costul acestei manichiuri este similar celui pentru alungirea unghiilor (de la 150 până la 300 de lei) . De asemenea, la fel ca și majoritatea procedurilor de îngrijire a unghiilor, manichiura Shellac necesită o corecție periodică. Dacă unghiile dvs. cresc lent, atunci aveți noroc. În caz contrar, veți fi nevoită să mergeți la salon foarte des. Infecțiile fungice pot apărea în cazul folosirii Shellac-ului, care este predispus reacțiilor la temperatură. La schimbarea temperaturii (de exemplu, dacă gătim ceva mult timp lângă cuptor, facem curățenie umedă cu preparate agresive în mănuși sau spălăm vesela în apă fierbinte), unghia noastră un pic se dilată, iar odată cu normalizarea temperaturii revine la forma inițială. Aceste diferențe de temperatură pot provoca fisuri , în care se vor înmulți bacteriile. De aceea, specialistul trebuie să vă informeze despre restricțiile și dificultățile care pot apărea după prima procedură Shellac.

Tehnologia Shellac are mai multe avantaje!

Shellac oferă posibilitatea de creștere a unghiilor persoanelor la care acestea sunt subțiri și moi. Sub această acoperire, unghia nu se fisurează, procedura fiind direcționată asupra întăririi unghiilor. Shellac nu împiedică unghiile să crească și preveni exfolierea lor.

Varietatea de culori a ojei-gel Shellac poate doar bucura!. Nuanțele lui sunt completate permanent în conformitate cu tendințele sezonului. De asemenea, există culori extrem de aprinse pentru amatorii unui aspect original. Pe lângă toate acestea, Shellac face unghiile dvs. lucioase și strălucitoare pentru o perioadă lungă de timp.

Dacă faceți curat frecvent sau trebuie să spălați vesela în cantități mari, Shellac este alegerea perfectă. Fără produse speciale acesta nu poate fi șters de pe unghii. Totuși, trebuie să întrebați specialistul despre unele aspecte, asta pentru că la folosirea multor substanțe chimice are de suferit cuticula, lucru care la fel nu face manichiura impecabilă. Specificați, ce produse pentru îngrijire trebuie să folosiți.

Multe femei renunță la manichiură din cauza sarcinii. Într-adevăr, lacurile conțin formaldehidă și alte substanțe nocive, care pot afecta sănătatea bebelușului. Shellac-ul însă este fabricat cu aplicarea unei tehnologii moderne, care nicidecum nu va dăuna viitoarei mămici și copilului ei. De asemenea, spre deosebire de manichiura obișnuită cu aplicarea ojelor standard, manichiura Shellac nu prezintă pericol pentru persoanele alergice. Asta pentru că practic nu conține reagenți, care pot provoca o criză de alergie.

Astfel, avantajele care depășesc cu mult dezavantajele denotă faptul, că manichiura Shellac va rămâne în vogă pentru mult timp, cel puțin până la apariția unei alte tehnologii inofensive.

Totul despre manichiura shellac. Avantaje și dezavantaje