Cum depozitați alimentele în frigider, respectând regulile de igienă

Cum depozitați alimentele în frigider, respectând regulile de igienă

Rezultatele studiilor arată că un frigider gazduiește, în medie, aproape 8.000 de colonii de bacterii pe centimetru pătrat. Unele mostre au indicat chiar și 130.000 de microbi, pe când Comisia Europeană spune că ar trebui să fie până la cel mult 10 germeni pe centimetru pătrat.

Specialiștii spun că temperaturile foarte scăzute din frigider inhibă dezvoltarea microbilor, însă sunt și bacterii ”iubitoare de frig” precum salmonellaE.coli şi listeria, care se dezvoltă la o temperatură de -1° până la 4°. Astfel apare necesitatea stridentă de a menține cu strictețe igiena frigiderului.
 

Reguli simple pentru igiena frigiderului:

Frigiderul trebuie curățat în fiecare săptămână, folosind produse antibacteriene;

Mâncarea gătită și vegetalele nu se păstrează în același compartiment;

Alimentele crude, precum fructele și legumele, trebuie depozitate separat. Acestea ar trebui spălate înainte de a fi depozitate, iar în frigider se vor pune după ce s-au uscat. Nu se vor păstra în pungi de plastic, deoarece se vor strica mai repede;

Nu băga în frigider alimente calde. Dacă bagi ceva cald în frigider, va creşte temperatura din interior şi se va produce condens, ceea ce va afecta buna funcţionare a aparatului, dar și perioada de păstrare a mâncării;

Acoperă supele sau mâncărurile preparate cu mult lichid. Când aerul este mai umed, stratul de gheață se formează mult mai repede;

Ar trebui să arunci resturile în mod regulat, nu doar pentru a vă păstra frigiderul organizat, dar și pentru a preveni bolile. USDA recomandă aruncarea mâncării gătite după patru zile.

Citește continuarea pe nutritiepentrusanatate.com