Cum să nu bei în zilele de odihnă sau alcoolismul de weekend

Cum să nu bei în zilele de odihnă sau alcoolismul de weekend

V-ați săturat, că zilele de odihnă trec pe neobservate și vă aduc doar durere de cap și mahmureală? Ați vrut să vă odihniți de serviciu în compania membrilor familiei, însă acesta a fost un vis irealizabil? Dacă ați obosit de sărbători și mahmureli, dați ascultare sfaturilor noastre, cum să evitați consumul de alcool în weekendul care vine.

Cum să nu bei în zilele de odihnă sau alcoolismul de weekend

1. Refuzați să mergeți undeva vineri.

Cea mai simplă și eficientă metodă este refuzul de la întâlnirea cu colegii, care neapărat vor găsi un pretext, pentru ca a servi alcool. Oare poți refuza atunci când auzi: ”Lioha, tu ce nu ești cu noi?!. Iar acum să bem pentru raportul anual!”. Așa dar, pentru a nu ajunge în situații similare, renunțați din timp să mergeți vineri după serviciu în baruri, cafenele, cluburi sau restaurante. Un refuz politicos de la petrecere corporative vă vor salva de un ”weekend cu dureri de cap”.

2. Utilizarea netradițională a timpului liber.

Întâlnirile de vineri la un păhărel au devenit o parte indispensabilă a vieții? Faceți modificări în regimul zilei. Găsiți-vă o ocupație interesantă. Și nu contează ce va fi. Veți viziona un film sau veți citi o carte, important este faptul, că veți petrece timpul util și acasă.

3. Schimbați persoanele cu care comunicați.

Sunteți o persoană veselă și aveți nevoie de comunicare? Mergeți în ospeție la rude sau prieteni, care sunt indiferenți față de alcool și nu vor întinde o masă copioasă. Jucați-vă cu copiii, care vor fi în culmea fericirii de compania dvs. Ei la sigur nu vă vor lăsa să vă plictisiți. Pur și simplu, găsiți-vă ocupație, și atunci tristețea va dispărea de la sine, iar dorința de a bea băuturi spirtoase va pieri.

4. Plimbările în parc

Reamintiți-vă când ați fost ultima dată la teatru sau un concert. Drumul spre cinematograf a fost demult uitat, iar soția a obosit să vă amintească despre aceasta? Mergeți cu toată familia la cinema sau la o expoziție. Plimbați-vă prin parc cu cei apropiați, respirați aer curat.

5. Sportul va învinge alcoolismul

Scoateți din dulap inventarul sportiv. Sportul va ajuta să vă relaxați și va face corpul dvs.frumos. Îmbinați plăcutul cu utilul – alergați prin parc înainte de culcare și veți simți un val de energie nemaipomenit. Important, nu vă opriți la rezultatele obținute, nu cedați în fața provocărilor de a bea o halbă de bere.

Cum să nu bei în zilele de odihnă sau alcoolismul de weekend

6. Jocuri la computer!

Nu este neapărat să jucați în noua versiune a Counter- strike, puteți merge prin labirinturi ascunse, colectând artefacte. Persoanele care joacă la computer își dezvoltă fantezia și impun creierul să lucreze.

7. Odihna la natură fără alcool

Planificați să mergeți la natură cu familia în weekendul care vine. Puteți rămâne peste noapte în corturi în pădure sau pe malul unui lac. Faceți o mică călătorie, fie chiar și în orășelul vecin, cu mașina și cu întreaga familie. Arătați-le copiilor cele mai frumoase și pitorești locuri din țara noastră, învățați-i să pescuiască, iar ei vor fi în culmea fericirii de un astfel de weekend .