„Fortin” pentru femeile idealiste. Cum să scapi de durere și să te simți perfect

„Fortin” pentru femeile idealiste. Cum să scapi de durere și să te simți perfect

Acest articol este dedicat perfecționistelor. Femeilor idealiste, pentru care rezultatul acțiunilor lor este mai presus decât propria sănătate. Serviciul, copiii, părinții, soțul - toate acestea sunt mai importante decât ele înseși. Ele vor respecta orice normă fără a acorda atenție durerii de cap cauzate de oboseală. În același timp, își stabilesc mai multe standarde decât poate suporta o ființă umană. 

Weekend-ul îl încep cu lustruirea mobilei din bucătărie, iar seara urcă pe tocuri de zece centimetri și pleacă cu soțul la o petrecere corporativă, unde nu se așază deloc timp de două ore. Duminică vor da o mână de ajutor mamei sau soacrei în casă și grădină, iar spre seară își vor aminti că nu au aspirat odaia copiilor. Urmează ziua de luni, cu un nou program și munca benevolă de la serviciu.

Cuvântul cheie este „benevolă”. Acest tip de femei nu poate fi schimbat. Ele vor demonstra că pot face „miracole” de vitalitate și rezistență, până în momentul în care singure vor conștientiza faptul că ceva nu este în regulă, iar într-o zi vor simți și durere, în afară de plăcerea propriei impecabilități.

De spate, picioare, cap... Durerea există permanent. Pentru că nu au dormit suficient, pentru că au decis să facă duș, deși voiau atât de mult să se relaxeze în baie. Ele nu merg la piscină din lipsă de timp, iar economiile făcute pe SPA și masaj, le pun deoparte pentru a cumpăra palton fiicei sau bicicletă fiului. Și, bineînțeles, suprasolicitare, suprasolicitare, suprasolicitare.

Eu nu intenționez să conving pe cineva să-și schimbe stilul de viață. Este o decizie personală a fiecărui om în parte despre cum trăiește și de ce tocmai așa. M-am așezat să scriu acest articol, deoarece un lucru e cert: într-o zi, aceste „perfecționiste” încep să umple trusele medicale de prim ajutor cu analgezice.

Pastilele sunt peste tot: în genți, buzunare și în sertarele din casă. Perfecționistele nu au timp să se relaxeze, să doarmă, așa că preferă să înghită o pastilă și să meargă mai departe. „Ai ceva pentru dureri de cap?”; „Spatele mă dă gata, nu mai pot să stau. Poți să-mi dai ceva mai eficient decât medicamentul meu?”. Vă e cunoscut acest subiect?

Dar faptul că analgezicele pot fi dăunătoare? Că nu poți lua o pastilă „pentru cap” și, în același timp, alta „pentru spate”? Că diferite analgezice administrate împreună nu au efect benefic dublu, ci dimpotrivă, devin dăunătoare? Că disconfortul apărut recent în stomac sau în intestine, nu este provocat de nervi, ci de administrarea necontrolată și excesivă de analgezice?

Nici eu nu știam acest lucru. Nu am reflectat. Nu am acordat atenție. Până în clipa în care m-am trezit recent la miez de noapte din cauza unei dureri de cap insuportabile, care dura deja de câteva zile și nu am decis să caut un remediu miraculos. Așadar am accesat niște site-uri specializate și am citit articole semnate de medici. Iată doar câteva dintre informațiile descrise:

Un medicament foarte popular „din bătrâni” este contraindicat în tulburările hepatice. Cel „modern” poate fi dăunător pentru hipertensivi și este contraindicat în caz de insomnie. Medicamentele „Analgin” și „Baralgin” sunt interzise în multe țări ale lumii, deoarece pot provoca leucopenie și agranulocitoză. Aceste preparate medicamentoase, totodată, pot reduce producția de leucocite și pot spori vulnerabilitatea la infecții. Un alt medicament provoacă somnolență și inhibare. Al treilea este contraindicat în caz de gastrită, boală ulceroasă și boli hepatice.

„Dar eu administrez toate astea deja de ani de zile!”, mi-a trecut prin cap un gând îngrijorător. A doua zi mă aflam deja în fața medicului meu de familie. Țin să fac o remarcă: sunt norocoasă, deoarece am un medic foarte bun. Prin urmare, la alegerea unui produs analgezic, nu am avut nicio îndoială cu privire la calitatea consultației.
 

Ne-am oprit la „Fortin”. Substanța sa activă este flubiprofenul. Este un medicament analgezic și antiinflamator, al cărui raport dintre eficacitate și siguranță este maxim. Altfel spus, acum am un medicament pentru diferite tipuri de durere și sunt încrezătoare că nu voi fi lovită de o afecțiune neașteptată. Pentru orice eventualitate, am decis să-mi amintesc și cursul de yoga, în special, pentru a-mi readuce gândurile în ordine.

Cu siguranță, soluțiile efectelor secundare ale „perfecționismului” pot fi diferite. Este important ca ele să apară și să nu vă lăsați copleșiți de durere. Dacă nu mai aveți analgezic, înainte de a cumpăra altul, citiți cu atenție prospectul. În special compartimentul despre contraindicații. Dacă există vreo îndoială, este indicat totuși să încercați „Fortin”. Ulterior, veți scrie și voi articole, în care vom putea să facem un schimb de opinii.

Alina Nejencu