Ce măști faciale trebuie să alegi în funcție de tipul tenului tău

Ce măști faciale trebuie să alegi în funcție de tipul tenului tău

Măștile faciale pot fi numite "infuzii de frumusețe". În funcție de conținut, acestea pot fi clasificate în: purificatoare, hidratante sau exfoliante, benefice pentru problemele fiecărui tip de ten.

Ce măști faciale trebuie să alegi în funcție de tipul tenului tău

Din acest motiv, alegerea corectă a tipului de mască este foarte importantă. Folosind o mască necorespunzatoare poți afecta negativ starea tenului tău. 

Atât măștile faciale preparate acasă, cât și cele din comerț îți pot fi de ajutor atunci când simți nevoia să îi acorzi atenție deosebită pielii. Măștile de înfrumusețare vin să completeze un ritual de îngrijire adecvat.

Măștile făcute acasă sunt eficiente dacă se potrivesc tipului de ten, acestea conțin ingrediente naturale (de exemplu acizii din fructe) cu eficiență demonstrată. Dar, foarte mare atenție, pot avea efecte secundare - de exemplu, acizii din fructe pot fi fotosensibilizanți. Avantajul măștilor făcute acasă este că se fac rapid și sunt ieftine, doar că trebuie să știm care dintre potențialele ingrediente pe care le introducem se potrivesc pielii noastre și să cunoaștem eventualele efecte secundare.

Pentru persoanele care au probleme reale ale pielii (acnee, piele sensibilă, uscată etc.), cele mai bune sunt măștile din comerț (de dorit din farmacii), pentru că sunt mai complexe din punct de vedere al compoziției și conțin mai multe ingrediente active, în afară de cele naturale; pe lângă asta, fiecare dintre ele este realizată pentru un anumit tip de ten, are "instrucțiuni de folosire", deci există un risc mai mic de apariție a incidentelor neplăcute legate de o folosire inadecvată.

“După proceduri cosmetologice (lazer terapie, biorevitalizare, peeling, criomasaj) este important să aplicăm pe față o mască hidratantă cu efect calmant și antiinflamator”, a declarat Cezara Bolocan, medic dermatolog.

Numismed prezintă măști concepute pentru hidratarea și curățarea delicată a pielii.

Ce măști faciale trebuie să alegi în funcție de tipul tenului tău

Ce măști faciale trebuie să alegi în funcție de tipul tenului tău

Numismed Mască hidratantă cu uree 5% -  împrospătează pielea uscată, previne deshidratarea și îi redă suplețe. Un complex special de ingrediente active optimizează elasticitatea și reface sistemul propriu de protecție al pielii. Pantenolul calmează iritațiile, dar vitamina E previne îmbătrânirea. Acidul hyaluronic menține elasticitatea și fermitatea tenului.

Mod de utilizare: Aplică dimineața sau seara pe pielea curățată în prealabil. Lasă să acționeze 5-10 minute, după care îndepărtează cu apă călduță.

Numismed  Masca de curățare profundă cu Uree 5% - optimă pentru toate tipurile de piele cu tendință de inflamație și hiperfuncția glandelor sebacee. Calmantă și purifiantă, masca-peeling cu uree are efect dublu: ureea hidratează intens pielea, iar particulele fine din componența măscuței ajută la eliminarea celulelor moarte și la normalizarea procesului de cheratinare.

Mod de utilizare: Aplică dimineața sau seara pe pielea curățată în prealabil. Masează ușor cu degetele pielea, accentuând zona T.  Lasă să acționeze 5-10 minute, după care îndepărtează cu apă călduță.

Testat dermatologic.

Produs în Germania.

Măștile Numismed pot fi găsite în rețeaua Farmaciei Familiei sau Orient.