S-a inventat scutecul care te alertează când să schimbi copilul

S-a inventat scutecul care te alertează când să schimbi copilul

Puține sunt domeniile rămase în care să nu existe o aplicație dezvoltată special ca să ne facă viața mai ușoară. Iată că, inclusiv în privința igienii bebelușului, s-a găsit un dezvoltător care să inventeze scutecul inteligent, care te alertează când e cazul să schimbi copilul.

Scutecul inteligent este dotat cu un senzor bluetooth încorporat, ce poate simți și transmite părinților pe telefon momentul în care cel mic face pe el și are nevoie de un nou scutec.

Firma inventatoare, de origine coreană, susține că senzorul poate fi folosit și pentru a transmite calitatea aerului sau temperatura.

Mulți ar putea crede că inovația este inutilă, cel mai bun test fiind mirositul scutecului. În realitate însă dezvoltătorul explică faptul că a trebuit să găsească o soluție după ce fiica sa ar fi fost diagnosticată cu dermatită atopică și doctorii i-au recomandat să nu stea niciodată într-un scutec ud.

Cum funcționează scutecul inteligent?

Acesta are un senzor plasat în afara scutecului, încât să nu incomodeze copilul. Senzorul e sensibil la umiditate, temperatură și compoziția aerului, astfel că poate transmite instantaneu o notificare părinților în momentul în care cel mic are nevoie de o schimbare de scutec.

Sursa