10 sfaturi de la Aura Revenco pentru copiii săi

10 sfaturi de la Aura Revenco pentru copiii săi

Prezentatoarea emisiunii „Deșteptarea” de la Jurnal TV, Aura Revenco, este o mămică fericită datorită celor doi băieței pe care îi are: Dragoș și Horațiu. Copiii, în vârstă de 7 și, respectiv, 2 ani și 8 luni, sunt înconjurați de dragoste, iar părinții sunt cei care, în mod echilibrat și rațional, le oferă atenție și timp pentru formarea armonioasă a unor viitori adulți. Prezentatoarea TV a pregătit 10 sfaturi care, în opinia ei, vor fi de ajutor fiilor săi atunci când aceștia vor porni în viață pe cont propriu.

„Eu nu obișnuiesc să-mi cresc copiii din cărți. Fac așa cum cred eu că e mai bine și le dau sfaturi exact așa cum simt și cum cere momentul. Uneori poate sunt prea cicălitoare, alteori prea dură, dar știu că peste ani tot ceea ce le spun și îi învăț acum, va avea efecte benefice asupra lor.”, spune prezentatoarea TV.

1. Fiți originali în toate, de la stilul vestimentar până la modul vostru de gândire și de acțiune!

2. Nu încercați să fiți primii, dar fiți cei mai buni!

3. Iubiți sincer, pentru că dragostea nu doare. Ea emană bucurie, fericire, energie pozitivă, extaz. Deci, nu are nimic negativ în ea.

(Dragoș o trăiește deja, iar mami îl ajută seara să scrie scrisori pentru fete, de alea care să le topească)

4. Prețuiți-vă! Aveți încredere în voi și încercați mereu să vă depășiți limitele! E puterea care va spori avântul vostru spre cele mai îndrăznețe vise!

5. Strângeți mereu după voi! Mama nu e servitoare în casă! În plus, vreau să vă văd bărbați educați, ordonați și de care să fiu mândră atunci când veți pleca în lume.

6. Citiți! Să purtați mereu cu voi în geantă o carte (așa cum face mami a voastră)! Pe lângă faptul că lectura o să vă dezvăluie și o să vă ofere acces la orice poate pricepe mintea voastră, cititul o să vă „alimenteze” aspirațiile și o să vă motiveze să progresați! 

(Dragoș împrumută săptămânal cărți de la bibliotecă și îi citește frățiorului mai mic povești și... ghicitori, de care e tare pasionat)

7. Când veți fi mari, să munciți corect! Numai așa veți obține un loc de cinste în societate și veți primi plăcere de la ceea ce faceți!

8. Nu există stăpâni în lumea asta! Voi sunteți propriul vostru șef, director, administrator. Propriei voastre persoane trebuie să-i dați darea de seamă în fiecare seară, înainte de culcare. Vă va ajuta să vă faceți ordine în gânduri și idei!

9. Să vă alegeți cu grijă prietenii și oamenii de lângă voi! În caz contrar, se vor trece singuri prin ciur în momentul în care vă va fi greu. Dar atunci va durea mai tare...

10. Bucurați-vă de epoca în care trăiți! Profitați de oportunitățile pe care vi le oferă și încercați cumva să schimbați LUMEA! Vă rog, să începeți de la Republica Moldova!